Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet zajedno

Suarez priprema iznenađenje: Slavni Urugvajac vraća se u Englesku, sve je odbio zbog starog prijatelja

Luisu Suarezu na kraju sezone istječe ugovor s Atleticom Madridom i vjerojatno će napustiti Wanda Metropolitano…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Atleticu već razmišljaju o sljedećoj sezoni i čini se da u planovima Madriđana nema mjesta za Luisa Suareza, 34-godišnjeg slavnog urugvajskog napadača, koji je u redove Rojiblancosa stigao u ljeto 2020. iz Barcelone.

Suarezu na kraju sezone istječe dvogodišnji ugovor s Atleticom i, prema pisanju španjolskih medija, neće ga produljivati.

Jasan je signal informacija da je Atletico u potrazi za centarforom, ako je moguće osjetnom mlađim od Suareza.

Urugvajac je prošle sezone bio jedan od ključnih Simeonovih igrača u osvajanju naslova prvaka Španjolske, no ove sezone brojke mu nisu tako dobre.

Suarez je postigao ukupno devet golova u 27 utakmica, a upisao je još i dvije asistencije. Za njega mršava statistika.

Posljednjih tjedana stizale su informacije kako je za Suareza zainteresirano nekoliko južnoameričkih klubova, posebice brazilskih. Sada španjolski novinar Gerard Romero na društvenim mrežama otkriva da je Urugvajčeva namjera nastaviti karijeru u Europi, točnije u engleskoj Premierligi.

Romero tvrdi da je Suarez odbacio ponude koje je imao na stolu od brazilskih divova Corinthiansa i Atletico Mineira, te još jednu iz Saudijske Arabije.

Čini se da se Suarez usredotočio na kombinaciju s Aston Villom, na čiju je klupu nedavno sjeo njegov stari prijatelj Steven Gerrard. Legenda Liverpoola nedavno je uspjela angažirati Philippea Coutinha, koji je stigao u Villu na posudbu iz Barcelone. Gerrard je u dobrom odnosu sa Suarezom još iz vremena dok su zajedno igrali u Liverpoolu. Prijateljska veza mogla bi proraditi i u Birminghamu.

Britanski Hard Tackle prije nekoliko dana objavio je informaciju da bi Gerrard mogao pokušati ojačati napad Ville sa Suarezom, a sada španjolski novinar potvrđuje da u tom dimu ima vatre.

Urugvajac je oduvijek s poštovanjem govorio o Gerradu. Ako ga stvarno zove u Villu da mu pomogne posložiti kockice, Suarez ga vjerojatno neće odbiti.

Suarezu je najvažnije da se dobro pripremi za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a pod Gerrardovim vodstvom mogao bi imati dobru minutažu, pa onda i šansu da zadrži formu.

U svakom slučaju, Suarez je nekoliko puta ponovio da ne bi imao ništa protiv da se jednog dana vrata u Englesku. Eto mu šanse.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider