Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teška situacija

Drama u Španjolskoj: Luis Enrique podnio ostavku

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Luis Enrique podnio je ostavku zbog obiteljskih razloga.

Luis Enrique (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dosadašnji izbornik španjolske nogometne reprezentacije Luis Enrique (49) podnio je ostavku zbog obiteljskih razloga, kazao je predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales na izvanrednoj novinskoj konferenciju u Madridu.

Rubiales nije želio otkriti koji su to razlozi, dodavši kako će umjesto Enriquea, "Furiju" preuzeti dosadašnji pomoćni trener Robert Moreno (41). Međutim, dio španjolski medija navodi kako se jedna od Enriquevih kćeri teško razboljela.

"Odluku je donio Luis. To je njegova osobna stvar na koju ne možemo utjecati. Zahvalni smo mu na vremenu koje je proveo u reprezentaciji," poručio je Rubiales.

Bivši trener Rome, Celte i Barcelone, preuzeo je reprezentaciju u kolovozu prošle godine nakon svjetskog prvenstva u Rusiji i pod njegovim vodstvom 'Furija' je upisala osam pobjeda i dva poraza.

Posljednjih mjeseci Enrique je dva puta napuštao reprezentaciju zbog obiteljskih razloga. Prvi put u ožujku neposredno prije utakmice s Maltom, a potom i u lipnju ove godine. U oba slučaja momčad je vodio Moreno, a pod njegovim vodstvom španjolska vrsta je pobijedila Maltu sa 2-0, Farske Otoke sa 4-1, te Švedsku sa 3-0.

"Za mene je ovo slatko-gorki dan. Sanjao sam o tome da budem trener, ali ne na ovaj način", rekao je 41-godišnji Moreno, koji nema iskustva u samostalnom vođenju momčadi.

"Radit ćemo iskreno i pokušati nastaviti posao koji je započeo Luis Enrique," poručio je Moreno.

Čelnici Saveza zamolili su za potpunu diskreciju i poštivanje izbornikove intime, a izbornik je igračima ostavio pismo u kojem ih moli da o svemu šute. Španjolska Marca je noć prije utakmice s Maltom nazvala "najdramatičnijom u povijesti reprezentacije".

"Ovo je najgori dan u mojoj karijeri," kazao je tada Moreno nakon utakmice protiv Malte.

"Ljudi mi čestitaju na pobjedi, ali nemaju mi što čestitati. To su okolnosti koje se nisu smjele dogoditi,".

Tada se oglasi i kapetan Sergio Ramos.

"Htjeli smo pobijediti zbog izbornika i pokazati mu da smo uz njega do kraja. Šefe, svi smo jako tužni zbog vijesti. Obitelj je svetinja. Nadamo se da će sve biti u najboljem mogućem redu," napisao je Ramos.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider