Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajne utakmice

Ludo popodne u Premier ligi: Tri preokreta, dva u sudačkoj nadoknadi, asistencija Perišića!

Prave sportske drame događale su se ove subote u najjačoj ligi svijeta.

Ivan Perišić (Foto: Afp)

Nogometaši Manchester Cityja zadržali su stopostotni učinak u engleskom prvenstvu 3:1 gostujućom pobjedom protiv West Ham Uniteda u 5. kolu, dok je Tottenham Hotspur preokretom u dubokoj sudačkoj nadoknadi na svom terenu svladao Sheffield United sa 2:1 uz asistenciju Ivana Perišića.

Na Olimpijskom stadionu u Londonu na poluvremenu je vodio domaći West Ham golom Ward-Prowsea (34), no na samom startu nastavka Doku (46) je poravnao, da bi u završnici susreta Bernardo Silva (76) i Haaland (86) osigurali očekivanu pobjedu Cityja.

Joško Gvardiol igrao je za City do pete minute sudačke nadoknade, dok Mateo Kovačić zbog ozljede nije konkurirao za nastup momčadi koja se vratila na vrh ljestvice sa 15 bodova, dva više od Tottenhama i Liverpoola.

Ivan Perišić ušao je u igru za Tottenham u 80. minuti susreta protiv Sheffield Uniteda da bi u osmoj minuti nadoknade njegov ubačaj iz kornera Richarlison glavom sproveo u mrežu za 1:1, a dvije minute potom je sudjelovao u akciji iz koje je Kuluševski kompletirao veliki preokret. Perišić je dodao Richarlisonu koji je proslijedio loptu do Kuluševskog koji je jakim udarcem sa 15 metara donio veliko slavlje na stadionu. Prethodno je Hamer u 73. minuti iz gužve nakon gornera doveo goste u vodstvo.

Aston Villa je s 3:1 na svom terenu pobijedila Crystal Palace nakon što je gubila sve do 88. minute. Igrači Unaija Emeryja u ludoj završnici izveli su preokret, postigavši dva pogotka u sudačkoj nadoknadi.

Ranije u subotu su igrači Liverpoola sa 3:1  kao gosti svladali Wolverhampton Wanderers. Domaće je u prednost doveo Hwang Hee-Chan (7), da bi početkom nastavka poravnao Gakpo (55), a u samoj završnici su Robertson (85) i Hugo Bueno (90+1-ag) dovršili preokret.

Već treći poraz u pet dosadašnjih kola upisao je Manchester United izgubivši na svom Old Traffordu od Brighton and Hove Albiona sa 13. Gosti su poveli 3:0 preko Welbecka (20), Grossa (53) i Joaoa Pedra (71), da bi Mejbri (73) ublažio katastrofu Uniteda.

Brighton je četvrti na ljestvici sa 12 bodova, dok je United tek 12. sa šest.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider