Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
osijek se pokreće!

Luda 24 sata za Osijek: Prvo skalp Dinama pa predstavljeni kamp i stadionska ljepotica!

Najveći sportski i infrastrukturni projekt u Slavoniji i Baranji predstavljen je u kinu Urania pred velikim brojem predstavnika klupskih sponzora, partnera, gostiju i novinara.

Galerija Novi izgled stadiona na Pampasu (Foto: NK Osijek) Novi izgled stadiona na Pampasu (Foto: NK Osijek) Novi izgled stadiona na Pampasu (Foto: NK Osijek) +11 Novi izgled stadiona na Pampasu (Foto: NK Osijek)

Ispune li se najave vlasnika, Osijek bi za dvije godine trebao dobiti najljepši stadion u zemlji i jedan od najljepših u Europi. Od ostalih stadiona razlikovat će se po, za hrvatske prilike, još neviđenom komforu, a njegovom izgradnjom NK Osijek pokrenut će ne samo grad, već i gospodarstvo.

Bit će to prvi natkriveni stadion u Hrvatskoj, imat će 12.000 mjesta, a utakmice će se moći pratiti i iz saune ili džakuzija.

Novi osječki stadion gradit će se zajedno s nogometnim kampom, a iza najveće investicije u Osijeku stoje mađarski i osječki vlasnik, te mađarska Vlada.

"Udio mađarske Vlade je više nego transparentan, znači do sada negdje 6,6 milijuna eura, vrijednost cijele investicije targetiramo, budući troškovnici još nisu gotovi, negdje 35 milijuna eura. Financira NK Osijek", rekao je predsjednik Uprave NK Osijek Ivan Meštrović.

Stadion sa sedam dodatnih terena projektirali su osječki arhitekti, a na lokalne snage računa se i u izgradnji, te nakon otvorenja.

"Čim spomente da dolazi investicija od 35 milijuna eura, ona traži novo zapošljenje, NK Osijek i sada zapošljava oko 120 ljudi, vjerujem da će ta brojka biti 50 posto veća s novim kampom i novim sadržajima", rekao je Meštrović.

Osječani koji su prvi vidjeli projekcije su oduševljeni.

"Mislim da je to jedan jako dobar impuls za grad Osijek, sviđa mi se da se takve lijepe stvari događaju u Osijeku", rekao je gospodarstvenik Igor Medić.

"Ovo je doista jedna impresivna stvar i evo, nadam se da će doista u tim rokovima kako je najavljeno biti i gotovo, daje poticaj za nekakve daljnje stvari", kaže Vladimir Ham, predsjednik njemačke zajednice.

Budući kompleks gradit će se na 15 hektara zapuštenog zemljišta u širem središtu grada.

"Ja se jako radujem, pun mi je telefon slika", kaže Snježana Klašnja.

"Neka bude, na mladima svijet ostaje", dodala je Hermina Sukić.

Grad Osijek to je zemljište klubu prodao za 2 milijuna kuna.

"Ako imamo šta onda imamo školu nogometa, imamo prave sportaše, imamo prave ljude, zaključio je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

Rok za izgradnju je 2020. godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider