Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Transfer-sapunica

Kovaču stiže rekordno pojačanje iz Atletica? U Madridu demantiraju, ali ne i u Münchenu

Bliži se zimski prijelazni rok i polako se zahuktavaju transferne priče.

Lucas Hernandez i Antoine Griezmann (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Branič Atletico Madrida i francuske reprezentacije Lucas Hernandez (22) na putu je prema Bayernu za rekordnih 80 milijuna eura, vijest je koja se poput požara proširila nogometnom Europom.

Vijest je objavila španjolska Marca, koja je napisala da bi Hernandez već u siječnju trebao promijeniti sredinu. Bio bi to najveći ulazni transfer u povijesti Bayerna, gotovo dvostruko veći od trenutnog rekordera Corentina Tolissoa, koji je stigao iz Lyona za 41,5 milijuna eura.

Međutim, Atletico se nakon objave oglasio priopćenjem kojim je demantirao prodaju svog igrača. Napisali su da ih je Hernandez informirao da ne želi napustiti klub te da ne postoji nikakav dogovor s Bayernom.

Ipak, u Bayernu nisu demantirali dovođenje Hernandeza. Nakon pobjede protiv RB Leipziga njemački mediji pitali su direktora Bayerna Karla-Heinza Rummeniggea o mogućem dolasku Hernandeza.

''Ne mogu ništa demantirati niti potvrditi. Možete potvrditi nešto samo kad je gotovo, a ovo još nije gotovo. Pričekajmo pa ćemo vidjeti. U Španjolskoj uvijek postoji odštetna klauzula, to je zasigurno prednost u ovom slučaju", rekao je Rummenigge.

Dakle, čini se da interes Bayerna ipak postoji, a odštetna klauzula iznosi spomenutih 80 milijuna eura. Za Hernandezom postoji veliki interes, želi ga i Manchester United, a vidjet ćemo hoće li poslovično štedljivi Bayern posegnuti u džep dublje nego ikad.

Hernandez je rođen u Marseilleu, ali sa svega četiri godine preselio se u Španjolsku kada je tamo prešao njegov otac Jean-Francois, također nogometaš. Ponikao je u Atleticu, čijim je članom postao s 11 godina.

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji odigrao je svih sedam utakmica na francuskom putu prema zlatu. Igra na pozicijama lijevog beka i stopera. Njegov brat Theo također je ponikao u Atleticu, a trenutno je igrač Real Madridu na posudbi u Real Sociedadu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider