Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
remi rebića i kramarića

Ribery majstorski zabio i riješio derbi kola: Bayern se približio Borussiji

Bayern je pred sam kraj utakmice došao do važna tri boda u lovu na Borussiju Dortmund.

Ribery slavi gol (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U derbiju 16. kola njemačkog nogometnog prvenstva Bayern je u Münchenu pobijedio RB Leipzig s 1:0 smanjivši zaostatak za vodećom Borussijom Dortmund na šest bodova.

Nakon što je vodeći sastav njemačkog prvenstva Borussia iz Dortmunda u utorak pretrpjela prvi ovosezonski poraz na gostovanju kod Fortune (1:2), momčad Nike Kovača je morala pobijediti Leipzig kako bi smanjila zaostatak za liderom i tako barem malo vratila neizvjesnost u prvenstvo.

U nervoznom susretu bez previše pravih prilika pobjednika je odlučio pogodak Francka Riberyja u 83. minuti. Frnacuz je "prodao" lijep lažnjak i pogodio mrežu gostiju.

U posljednjim trenucima susreta oba sastava su ostala s igračem manje. Kod gostiju je pocrvenio Stefan Ilsanker zbog oštrog prekršaja nad Alcantarom, dok je kod Bayerna isključen Renato Sanches koji je odgurnuo Ilsankera i dobio drugi žuti karton. Bila je to četvrta uzastopna pobjeda Bavaraca u njemačkom prvenstvu, te sedmi susret u nizu bez poraza u svim natjecanjima.

Bayer Leverkusen je na gostovanju pobijedio Schalke s 2:1, a sva tri gola pala su u prvom poluvremenu. Gosti su poveli golovima Aleksandra Dragovića (26) i Lucasa Alarija (35), da bi Schalke u posljednjim trenucima prvog dijela smanjili preko Hajija Wrighta. U nastavku susreta bilo je prilika na obje strane, ali ne i golova. Za goste je Tin Jedvaj zaigrao posljednjih pola sata.

Mainz i Eintracht su odigrali 2:2 nakon što je domaćin vodio 1:0 i 2:1. Za Mainz je oba gola zabio Robin Qiaison (10, 36), a za goste Luka Jović (31, 45). Ante Rebić je za goste igrao od 72. minute.

Bez pobjednika je završio i susret Werder Bremen - Hoffenheim okončavši rezultatom 1:1. Gosti su poveli u 31. minuti golom Bittencourta, a izjednačio je Gebre Selassie u 57. minuti. Andrej Kramarić je igrao cijeli susret za goste.

Na ljestvici vodi Borussia Dortmund s 39 bodova, Borussija Moenchengladbach i Bayern imaju po šest bodova manje, dok je četvrti RB Leipzig s 28 bodova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider