Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
šok u bundesligi

Bayern dočekao kiks Borussije: Davljenik šokirao lidera i nanio mu prvi poraz sezone

Fortuna se osmjehnula Bayernu Nike Kovača koji ima priliku smanjiti zaostatak za vodećom Borussijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borussia iz Dortmnda, vodeći sastav njemačkog nogometnog prvenstva, u utorak je u susretu 16. kola pretrpjela prvi ovosezonski poraz. Bolja od žuto-crnih je na svom terenu bila Fortuna iz Düsseldorfa s 2:1 (1:0).

Golove za Fortunu, koja je nakon čak 22 godine uspjela vezati dvije pobjede u prvoj ligi, bili su Lukebakio (23) i Zimmer (56), dok je na konačnih 2:1 smanjio Paco Alcacer (81).

Poraz momčadi iz Dortmunda iskoristila je imenjakinja iz Mönchengladbacha koja je na svom terenu svladala Nürnberg sa 2:0 (0-0) i tako smanjila zaostatak na šest bodova. Strijelci su bili Hazard (47) i Plea (86).

Borussia Dortmund sada ima 39, a Borussia Moenchengladbach 33 boda. Treći Bayern, koji u srijedu dočekuje RB Leipzig, ima 30 bodova. Fortuna je, pak, skočila na 15. mjesto s 15 bodova, jednim više od 16. Stuttgarta koji je izgubio na gostovanju kod Wolfsburga sa 0:2 (0:2).

Josip Brekalo nije kandidirao za nastup u sastavu Wolfsburga, koji je sada šesti s 25 bodova, dok je Borna Sosa ostao na klupi Stuttgarta.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider