Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bio i u hajduku

Lozo: "Koga će Hajduk prodati ako bude prvak? Bolje da bude drugi svake godine"

Marko Lozo je prije bio na klupi Hajduka, a sada tvrdi da je Bijelima mjesto iza prvaka,

Marko Lozo na klupi Hajduka (Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix)

Marko Lozo postao je poznatiji u HNL javnosti nakon što je prije pet godina kao 30-godišnjak postao najmlađi trener u povijesti HNL-a.

Lozo je čak jednu utakamicu vodio i Hajduk. Bio je član stožera kod Damira Burića i Marijana Pušnika. Uz sve to, prošao je nogometnu školu Bijelih, a u karijeri je igrao Imotski, Šibenik, Rudeš, Strmec Bedenicu, Güssing iz Austrije i Jarun.

Nakon što je Hajduk potvrdio status najbolje momčadi u državi dva kola prije zimske stanke, Lozo je sve to odlučio komentirati.

"Hajduk će ove godine biti prvak. Mi smo prvaci i što ćemo onda? Koji su benefiti od prvog mjesta? Hoće li Hajduk uzeti od toga 10 milijuna ? Neće. Koga će prodati? Vuškovića je već prodao. Možda Sahitija. Tko su ti igrači koji dolaze? Bit ćeš prvak, ali koji su benefiti toga?

Hajduk se nepotrebno bavi pričom da bude prvak. Umjesto toga neka svake godine bude drugi, ali neka ozbiljno participira u Europi i bude organiziran kao ozbiljan europski klub. Pa će kao posljedica toga doći toliko željeni naslov i da bude stabilan klub. Ovako je to na silu", rekao je Lozo u emisiji Sport nedjeljom i dodao:

"Bit će prvaci i što onda? Prvo ili drugo pretkolo Lige prvaka možda ispadneš, vjerojatno ćeš ispasti. Ili da ne ispadneš trebaš dovesti 6 ili 7 novih igrača.

Koja je to razina kvalitete da se odmah prilagode? To ne postoji. Uvijek bih prije stavio Brajkovića umjesto Dajakua. Svaka njemu čast, igrač iz Bayerna, ali po čemu je lošiji Brajković? Hajduku je domaći dečko Sigur u momčad ušao sretno i slučajno umjesto Moufija, pojačanja koje su doveli iz Francuske. Čubelić je li-la s Benrahouom. Prpić nije ništa lošiji od Dialla, a eno ga na kaljenju u Radomlju. Meni bi u ovakvim slučajevima uvijek igrali domaći igrači", zaključio je Lozo.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider