Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rođen 2005., a već briljira

Zna Bayern koga je kupio: Sjajni Međimurac u Prvoj HNL uspio ono što dosad nije nitko

Lovro Zvonarek u džepu ima ugovor s Bayernom, a do kraja ove sezone nastupat će za Slaven Belupo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krajem ljeta prošle godine, nakon što je prijelazni rok već bio prošao, u tišini je realiziran transfer na relaciji Koprivnica – München.

Iznimno talentirani Lovro Zvonarek iz Slaven Belupa potpisao je za Bayern, a čelnici bavarskog giganta procijenili su da je za njegov razvoj najbolje da ostane do kraja ove sezone na posudbi u redovima Slavena.

Mladić rođen 8. svibnja 2005. godine postao je neizostavni član početne postave Zorana Zekića te je ovog petka došao do neobičnog postignuća. Zgoditkom kojeg je postigao Gorici, Zvonarek je postao prvi nogometaš u povijesti Prve HNL koji je prije svog 17. rođendana postigao tri prvenstvena pogotka.

Zvonarek zabio Varaždinu, Osijeku i Gorici

Prvijenac je pao još tamo u posljednjem kolu prošle sezone protiv Varaždina kojeg je ujedno tim golom poslao u Drugu HNL, zatim je pogodio i mrežu Osijeka prije tri tjedna, na otvaranju drugog dijela ove sezone, da bi se u strijelce upisao i ovog petka na gostovanju u Velikoj Gorici.

Bilo je u ovih 30 godina HNL-a dosta nogometaša koji su neposredno nakon svog 16. rođendana debitirali u prvoligaškoj konkurenciji (Alen Halilović, Mateo Kovačić, Marko Dabro, Josip Bašić…), ali niti jedan od njih nije uspio postići tri gola prije nego li su navršili 17 godina.

Zvonarek je zasad taj, uz napomenu kako će svoj rekord vjerojatno i poboljšati, budući da je u svakoj utakmici Koprivničanaca starter i da će tek za tri i pol mjeseca proslaviti 17. rođendan.

Bayern je inače za Zvonareka platio Slaven Belupu 1.800.000 eura, a cijeli iznos se može popeti i do pet milijuna eura, ovisno o raznim bonusima koji su dogovoreni prilikom potpisa ugovora.

Zvonarek zabio Gorici

Priča o Lovri Zvonareku

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider