Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ogromna odšteta

Francuzi izvjesili cijenu za Lovru Majera, postaje najskuplji hrvatski nogometaš?

Lovro Majer ima ugovor s francuskim Rennesom do ljeta 2026.

Lovro Majer (Foto: Afp)

Pri kraju ljetnog prijelaznog roka francuskim je medijima prostrujila informacija da je Lovro Majer na pragu transfera karijere, i to u Atletico Madrid. Već su se zbrajali milijuni koji su trebali sjesti na Rennesov račun, a određeni postotak i na Dinamov, ali do transfera nije došlo.

Klubovi se nisu uspjeli dogovoriti, tako da je hrvatski nogometni reprezentativac ostao u Francuskoj i nastavio s dobrim igrama. Nastavi li ovako, transfer će se uskoro zgotiviti.

Možda to neće biti madridski Atletico, možda će to biti neki drugi klub iz Lige petice, ali tko god to bio morat će dobro zagrabiti u džep. Rennes traži čak 60 milijuna eura za svog nogometaša, tvrdi francuski Footmercato.

Pep Guardiola i Erling Haaland Ne ispušta ga iz vida: Guardiola poslao čovjeka od povjerenja da prati Haalanda divider

To znači da bi Majer uskoro mogao potpisati najskuplji nogometaš u povijesti hrvatskog nogometa, ali treba imati i na umu još jednog Vatrenog, Joška Gvardiola koji se ovog ljeta dovodio u vezu s Chelseajem.

Spominjala se tako astronomska odšteta od gotovo 90 milijuna eura, ali RB Leipzig je podvukao crtu i rekao - dosta. Hrvatski branič ostaje u njemačkoj Bundesligi, i to barem do kraja ove sezone.

U svakom slučaju, trenutno najskuplji nogometaš u povijesti hrvatskog nogometa je Mateo Kovačić, koji je iz Real Madrida prešao u sadašnji klub, Chelsea za odštetu od 45 milijuna eura.

Podsjetimo, Modri su prodali Majera  za 12.000.000 eura plus još 20 posto od iznosa sljedeće prodaje. Izvuče li Rennes spomenutih 60 milijuna eura, na Dinamov račun trebali bi proslijediti čak 12 milijuna eura...

Tablica Ligue 1

Standings provided by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider