Galerija

Kovač je iznenađujuće dobio trogodišnji ugovor da preuzme kormilo Bayerna od iduće sezone nakon što je odradio impresivan posao na klupi Eintrachta.

Thomas Tuchel bio je među onima koji su bili povezani s preuzimanjem Bayerna, ali on je odbio Bavarce jer već ima dogovor s jednim drugim klubom, a strani mediji pišu kako se radi o francuskom PSG-u.

Kovačevim izborom zadovoljan je legendarni Nijemac Lothar Matthäus, rekavši kako je Hrvat pokazao da ima sposobnosti voditi klub poput Bayerna.

''Kovač ima iskustva, bio je vrlo dobar igrač i kapetan hrvatske reprezentacije'', rekao je Matthäus za Omnisport te nadodao:

''Bayern je tražio trenera koji dobro govori njemački jezik, a Niko Kovač napravio je vrlo dobar posao u posljednje dvije godine u Frankfurtu. On je izgradio momčad koja je bila blizu druge lige do mjesta koje vodi u Ligu prvaka. Ima karizmu, ima strast, zna nogomet, bio je vođa kao igrač i to pokazuje kao trener.''

Kovač će na klupu Bayerna sjesti 1. srpnja, kada mu i službeno započinje trogodišnji mandat. Njegov brat Robert bit će mu pomoćnik na klupi, a spominje se da i da će Heynckesov pomoćnik također ostati kako bi pripomogao u tranziciji.