Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
GRAD FENOMEN

Los Palacios ima 38 tisuća stanovnika, a u njemu su rođena čak tri igrača iz startne postave pobjednika Lige nacija

Trojica od 11 igrača početne postave Lige nacija rođeni su u malom andaluzijskom gradiću.

Gavi, Fabian Ruiz i Jesus Navas (Foto: Profimedia)

Španjolski nogometaši proteklog su nas vikenda još jednom rastužili, savladavši reprezentaciju Hrvatske u finalu Lige nacija

Bili su bolji nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca, čime su prekinuli hrvatski niz pobjeda na taj način, ali i rastužili cijelu našu naciju.

Ono što je zanimljivo kod te reprezentacije je jedan podatak o mjestima rođenja španjolskih reprezentativaca. 

Los Palacios je fenomen

U Španjolskoj ukupno postoji oko 8100 općina, budući da se većina manjih gradove definira upravo takvima. Jedan od takvih nalazi se blizu Seville i zove se Los Palacios y Villafranca te u njemu prema prošlogodišnjem popisu živi nešto više od 38 tisuća ljudi.

Ono po čemu je ipak taj grad specifičan su tri nogometaša.

Naime, Gavi, Fabian Ruiz i Jesus Navas, tri nogometaša koji su započeli utakmicu protiv Hrvatske, rođeni su upravo u tom gradu.

Da vam bolje dočaramo kolika je to slučajnost, reći ćemo da Španjolska ima preko 48 milijuna stanovnika. Stavimo li to u računicu, dobit ćemo podatak da u Los Palaciosu živi 0.079% Španjolaca, odnosno svaki 1265. Španjolac. 

Madrid dao dvojicu, Barcelona niti jednog

Što se tiče ostatka početne postave Španjolske, dvojica su rođena u Madridu (Morata i Rodri) te po jedan igrač u Vitoriji, Las Palmasu, Palma De Mallorci i Llobregatu, dok je stoperski tandem Le Normand i Laporte rođen u Francuskoj.

Još zanimljivije zvuči podatak da je 37-godišnji Navas svoj profesionalni nogometni debi imao prije nego se 19-godišnji Gavi rodio.

Gavi je inače u Barcelonu, gdje je započeo profesionalnu karijeru, došao kao 11-godišnjak iz Betisa, dok je Navas legenda Seville, u čijem dresu ponovno nastupa. Ruiz je član PSG-a, a svoju karijeru započeo je u Betisu.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider