Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
visoki stoper u serie a

Šimić danas u Genovi, Hajduk dobio nešto više od odštetne klauzule

Hajduk je prodao mladog stopera Lorenca Šimića u Sampdoriju…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lorenco Šimić karijeru nastavlja u Serie A. Mladi 20-godišnji Dugopoljac danas bi u Genovi trebao proći liječnički pregled i potpisati ugovor sa Sampdorijom.

U transferu vrijednom milijun i pol eura Hajduk bi trebao zaraditi 100 tisuća eura manji iznos, a zanimljivo je kako je odštetna klauzula bila 1,2 milijuna. No budući da će Talijani platiti u dvije ili tri rate uspjeli su na Poljudu izvući i više nego što je kupac trebao platiti. U europskim okvirima ne čini se kao velik novac, ali za Hajduk je to dobar posao naročito u situaciji u kojem se počelo više ulagati u infrastrukturu.

Šimić je u Hajduku od dječačkih dana. Slovio je kao budućnost kluba, nosio je kapetansku traku u mlađim kategorijama i na terenu djelovao prilično samouvjereno. Imao je težak prelazak u seniorski nogomet i tek je posljednjih godinu dana dobio priliku u prvoj momčadi. Upisao je tek 27 nastupa za Hajduk, a prije toga je igrao za drugu momčad te pokušao realizirati transfer u Ukrajinu koji nije uspio. U Hoverli je proveo na posudbi šest mjeseci i vratio se na Poljud.

Talijanima se očito svidio 194 cm visoki Lorenco kojem je uzor Sergio Ramos. Podsjetimo, iz Hajduka je trostruko manji iznos prije par godina otišao Elez u Lazio, no nije se snašao pa se vratio u HNL, u Rijeku.

Hajduk na mjestu stopera ostaje na novom kapetanu Zoranu Nižiću, Ćosiću koji je još uvijek tek na posudbi iz Intera te mladima braničima Ismajliju te Petru Bosančiću. Također, za to mjesto trener Carillo u Turskoj priprema Jeffersona koji je zaradio crveni karton na toj poziciji u pobjedi protiv Trenčina.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider