Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nižić novi kapetan

Carrillov Hajduk igra odlično: Bijeli dobili prvaka Slovačke

U svojoj drugoj ovogodišnjoj utakmici Splićani su bili još efikasniji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugoj utakmici na pripremama u Turskoj za nastavak sezone Hajduk je sa 4:2 svladao Trenčin koji je aktualni prvak Slovačke.

Nakon što su u prvoj provjeri pobijedili ukrajinski Dnjipro 2:0, Splićani su bili još uvjerljiviji protiv Slovaka koji su lani uzeli titulu u svom prvenstvu, ali je ove sezone neće obraniti jer su trenutno sedmi i zaostaju 28 bodova za vodećom Žilinom.

Već u drugoj minuti minuti Josip Juranović je doveo Hajduk u vodstvo, Said Ahmed Said je bio dvostruki strijelac, u 23. i 36. minuti, a u 39. je zabio i Marko Futacs koji je na kraju prvog poluvremena morao biti zamijenjen jer se ozlijedio.

U finišu utakmice nakon brojnih promjena Slovaci su iskoristili opuštanje u obrani Bijelih te je Erik Prekop postigao dva gola (80. i 82. minuta) i ublažio poraz Trenčina. Mogli su i sasvim zakomplicirati dvoboj u posljednjim minutama jer je Jefferson u 85. minuti skrivio penal i dobio crveni karton, ali je Karlo Letica obranio udarac Jamesa Lawrencea.

Dodajmo kako je trener Joan Carrillo, koji je doveden umjesto Marijana Pušnika da unaprijedi igru, danas je objavio kako će, nakon odlaska Lovre Kalinića, u kapetan Hajduka biti Zoran Nižić, a njegovi zamjenici će biti Nikola Vlašić, Ante Erceg i Savvas Gentsoglou.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider