Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ogroman ulog

Lokomotiva traži čudo protiv bečkog Rapida: Pobjeda donosi jesen u Europi

Iako treneri ne vole pojam povijesne utakmice, ipak će ova Lokomotivina protiv bečkog Rapida biti takva. Lokosi će u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka tražiti čudo u Kranjčevićevoj ulici jer roster momčad koja je prošle sezone bila hit HNL-a dosta je promijenio, a dodatan problem je i koronavirus koji se probio na Kajzericu.

Osmijeh na licu trenera, ali i kapetana Lokomotive. A nije im lako, jer pred njima je povijesna utakmica protiv bečkog Rapida. I da su normalne okolnosti, da momčad s Kajzerice koja iza sebe ima briljantnu sezonu nije rasprodala gotovo pola momčadi, te da dio ekipe nije pokosio koronavirus Lokosi bi sutra u Kranjčevićevoj bili u najmanju ruku ravnopravni.

"Nažalost, u najbitnijoj utakmici u klupskoj povijesti zadesilo nas je ovoliko problema. Imali smo dosta tih izlaznih transfera, ali dokrajčio nas je koronavirus jer smo izgubili praktički četiri igrača iz udarnog sastava", zavapio je Goran Tomić.

Pobjeda nad Rijekom popravila atmosferu

Strateg Lokosa, čovjek koji ih je u prošloj sezoni doveo do drugog mjesta u prvenstvu te do finala Kupa muku muči sa slaganjem udarnih 11.

"Ja bih bio najsretniji kada bih mogao izvući nekog asa iz rukava, ali nažalost to nije moguće. No bez obzira na sve atmosfera u svlačionici Lokosa je dobra jer u prošlom kolu pobijedili su Rijeku i barem s daškom optimizma ući će u meč s viceprvacima Austrije."

Damjan Đoković Klub koji je jako namučio Sevillu čeka Dinamo, a bivši igrač Rijeke im je važna karika divider

"Igrači će sigurno ostaviti svoj maksimum i dat će sve od sebe da napravimo to malo čudo", nadovezao se kapetan Denis Kolinger.

Za Rapid Beč igra bosanski Hrvat Dejan Ljubičić koji je za Dnevnik Nove TV iznio svoja očekivanja.

Igra se samo jedna utakmica i to ove srijede od 19 u Kranjčevićevoj ulici. Naravno, gledatelja ne smije biti, a hrvatski doprvak bi pobjedom izborio treće pretkolo Lige prvaka, ali i najmanje plasman u grupnu fazu Europa lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider