Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Urnebesna situacija!

Ljepota niželigaškog nogometa: Kad lopta u 94. minuti ide u gol, ali stane u blatu

Niželigaški nogomet opet je pokazao svoj šarm. Ovakve situacije nećete vidjeti na Santiago Bernabeuu i Old Traffordu...

Bizarni gol Macclesfielda (Foto: Screnshot) (Foto: Screnshot)

Mnogi obožavatelji nogometa složit će se da niželigaški nogomet posjeduje određeni šarm, dozu romantike kakva se izgubila u nogometu koji se igra na najvišoj razini. U blatu nižih liga, daleko od svjetla glamura i savršeno uigranih momčadi, redovito se događaju zabavne i živopisne situacije kakve je teško zamisliti u laboratorijskim uvjetima modernog nogometnog spektakla.

Jedna takva situacija dogodila su u poluprofesionalnom petom rangu engleskog nogometa na utakmici između Wokinga i Macclesfielda.

Rezultat je duboko u sudačkoj nadoknadi bio 2:2. Gostujući Macclesfield krenuo je u posljednji, očajnički napad prema golu Wokinga. Odigrali su tipičnu englesku akciju: duga lopta s boka, malo glavometa i spuštanje lopte na napadača koji je utrčao iza obrane.

Napadač Tyrone Marsh našao se sam ispred golmana; dobro je pucao i uputio loptu u mrežu, ali ispriječilo se blato koje je zaustavilo loptu prije crte!

Komična je reakcija protivničkog braniča koji se hvatao za glavu, iako je bio blizu lopte i mogao ju je lako izbiti. Situaciju je iskoristio Danny Whitehad koji je prvi došao do lopte i pospremio je u mrežu.

Ova je situacija brzo postala hit, a Macclesfield je dočekao svojih pet minuta slave i izvan engleske National lige u kojoj su prvi s devet bodova prednosti. U videu ispod gol možete pogledati iz drugog kuta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider