Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
domaći poraz arsenala

Nastavlja se mrtva utrka: Liverpool uz dosta muke i sreće slomio davljenike

Liverpool je teže od očekivanog slavio u Walesu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Liverpoola pobjedom u Cardiffu od 2:0 (0:0) ponovno su izbili na vrh ljestvice engleske Premier lige, dok je Arsenal porazom 2:3 (0:1) na svom Emirates stadionu od Crystal Palacea ugrozio svoje izglede za plasman u Ligu prvaka.

Crystal Palace su do pobjede svojim pogocima doveli Benteke (17), Zaha (61) i McArthur (69), dok su strijelci za Arsenal bili Özil (47) i Aubameyang (77).

Liverpool je protiv davljenika Cardiffa na pogodak čekao do 57. minute, kad je loptu u mrežu poslao Georgino Wijnaldum, dok je tri boda u 82. minuti osigurao Milner iz kaznenog udarca koji je dosuđen nakon prekršaja na Salahu.

Liverpool je imao i podosta sreće jer je pri rezultatu 1:0 kapetan domaćih Sean Morrison neshvatljivo propustio pospremiti loptu u prazan gol.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren zbog bolesti nije konkurirao za sastav Liverpoola.

Nogometaši Manchester Uniteda doživjeli su pravi 'brodolom' na gostovanju u Liverpoolu kod Evertona koji ih je pobijedio s uvjerljivih 4:0 (2:0) i opasno ugrozio poziciju Crvenih vragova u borbi za nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone. Za pobjedu Evertona strijelci su bili Richarlison (13), Sigurdsson (28), Digne (56) i Walcott (64).

Liverpool je opet na vrhu ljestvice s 88 bodova, dva više od drugoplasiranog Manchester Cityja, ali 'građani' imaju utakmicu manje. Za preostala dva mjesta u Ligi prvaka sljedeće sezone bore se četiri momčadi.

Trećeplasirani Tottenham ima 67 bodova, Arsenal i Chelsea imaju po 66, a Manchester United 64. Svi pred sobom imaju još četiri utakmice. Cardiff je s 31 bodom na 18. mjestu i još uvijek se nada mogućem ostanku u prvoligaškom društvu, iako ima tri boda manje i utakmicu više od Brightona koji je na spasonosnom 17. mjestu.

Svoje mjesto u Championshipu za sljedeću sezonu već imaju Fulham sa 23 boda i Huddersfield (14).

Posljednja utakmica 35. kola na rasporedu je u ponedjeljak (21 sat), kad će Chelsea ugostiti Burnley.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider