Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vratari na cijeni

Liverpool ruši svjetski rekord za vratara, Real blizu prvog velikog pojačanja

Vratar Rome Alisson Becker (25) trebao bi karijeru nastaviti u Liverpoolu, objavili su u srijedu britanski mediji.

Alisson Becker i Thibaut Courtois (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prema posljednjim informacijama, Liverpool će za Alissona, reprezentativnog vratara Brazila, platiti odštetu od 75 milijuna eura, što je svjetski rekord kad je u pitanju nogometni vratar.

Dosad je najskuplji vratar u povijesti nogometa bio Gianluigi Buffon, za kojeg je Juventus 2001. godine platio Parmi 53 milijuna eura. U engleskoj Premierligi rekordni transfer za golmana ostvario je Brazilac Ederson, kojeg je prošlog ljeta Manchester City doveo iz Benfice za 40 milijuna eura.

S druge strane, belgijski reprezentativac Thibaut Courtois (26), najbolji vratar SP-a u Rusiji, trebao bi napustiti Chelsea i prijeći u Real Madrid, objavili su u srijedu francuski mediji.

Vrijednost transfera procjenjuje se na 35 milijuna eura, a Courtois bi sa Realom trebao potpisati četverogodišnji ugovor.

Courtois je karijeru počeo u Genku, a 2011. je potpisao za Chelsea. No, odmah je poslan na posudbu u Atletico Madrid gdje je branio tri sezone u odličnoj formi. U ljeto 2014. se je vratio u Chelsea, gdje je također briljirao.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider