Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
poslastica na anfieldu

Liverpool slavio u spektaklu s osam golova i po prvi put nakon 30 godina uzeo pehar Premierlige u ruke!

Nogometaši Liverpoola slavili su s čak 5:3 protiv Chelseaja u susretu 37. kola engleske Premierlige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool je u posljednjoj domaćoj utakmici u sezoni slavio protiv Chelseaja s čak 5:3. 

Kloppova momčad je u 55. minuti vodila sa 4:1, ali se Chelsea vratio na samo gol zaostatka, no nije imao snage za potpuni preokret.

Pogocima Keite (23), Alexander-Arnolda (38) i Wijnalduma (43) Liverpool je poveo 3:0, a u završnici prvog poluvremena je Giroud (45+3) smanjio zaostatak gostiju. Firmino je u 55. minuti povisio na 4:1, da bi Chelsea odgovorio pogocima Abrahama (61) i Pulisica (73) i smanjio na samo gol zaostatka.

gol expired Pogledajte ludi trenutak u kojem je Bilićev WBA saznao da je izborio Premierligu! divider

Konačnih 5:3 postavio je Oxlade-Chamberlain u 84. minuti.

U prije odigranoj utakmici nogometaši Manchester Uniteda i West Hama odigrali su 1:1, čime je domaća momčad zasjela na treće mjesto.

West Ham je poveo na kraju prvog poluvremena, u drugoj minuti sučevog dodatka, kad je Michail Antonio realizirao kazneni udarac dosuđen zbog igranja rukom Paula Pogbe.

U šestoj minuti drugog poluvremena izjednačujući pogodak za Manchester United postigao je Mason Greenwood, nakon malonogometne akcije na rubu kaznenog prostora i dodavanja Anthonyja Martiala.

gol expired Celje stiglo do povijesnog naslova: Hrvatski napadač zabio gol za ludo slavlje divider

Liverpool je došao do 96 bodova, a u posljednjem kolu će gostovati kod Newcastlea u utakmici revijalnog karaktera. Chelsea će, pak, biti u borbi za Ligu prvaka, bez koje može ostati u slučaju domaćeg poraza od Wolverhamptona te uz uvjet da Leicester na svom stadionu King Power pobijedi Manchester United.

U zadnje kolo ove tri momčadi ulaze gotovo izjednačene. Manchester United i Chelsea imaju po 63 boda, a Leicester samo bod manje. Dvije će momčadi izboriti plasman u Ligu prvaka, a treća će u Europsku ligu. Manchesteru je dovoljan samo bod, a isto vrijedi i za Chelsea, ako Leicester ne svlada United.

gol expired Nakon velike drame i novog kiksa WBA Slavena Bilića ipak izborio Premierligu! divider

Engleska - 37. kolo

Liverpool - Chelsea 5:3 (Keita 23, Alexander-Arnold 38, Wijnaldum 43, Firmino 55, Oxlade-Chaberlain 84 / Giroud 45+3, Abraham 61, Pulisic 73)

Man. United - West Ham 1:1 (Greenwood 51 / Antonio 45+2-11m)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider