Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ispričali

Liverpool poslušao navijače i odustao od odluke koja je razbjesnila cijelu Englesku

Redsi su u prošloj godini uprihodili 600 milijuna eura, a njihov vlasnik procijenjen je na 2,4 milijarde eura.

Navijači Liverpoola (Foto: Darren Staples/PA Images/Pixsell)

Aktualni europski nogometni prvak Liverpool povukao je svoj zahtjev za povlačenjem državnog novca za isplatu plaća neigračkom osoblju tijekom pandemije kronavirusa, a izvršni direktor kluba Peter Moore ispričao se navijačima zbog prvotne odluke koja je naišla na velike kritike britanske javnosti.

U subotu je Liverpool zatražio sredstva iz plana britanske vlade za održavanje radnih mjesta tijekom krize uzrokovane koronavirusom prema kojemu je zaposlenik obavezan isplaćivati samo 20 posto, a država čak 80 posto plaća do 2,500 funti premda je u prošloj godini ostvario prihode od oko 600 milijuna eura.

Jack Wilshere uklizuje supruzi Evo što frustracija zbog izolacije može napraviti impulzivnom nogometašu: Nije imao milosti prema supruzi

Istovremeno, Liverpoolov vlasnik, američki milijarder John Henry, "težak" je oko 2,4 milijarde eura.

Potez kluba žestoko su kritizirali navijači Liverpoola, ali i cijela engleska javnost koja nije smatrala moralnim da država pokriva obveze velikana s Anfielda, naročito u situaciji kad Redsi financijski stoje bolje nego ikad u svojoj povijesti.

"Prošlog smo tjedna došli do pogrešnog zaključka i stoga se iskreno ispričavamo. Naše namjere su osigurati čitavoj radnoj zajednici što veću zaštitu od gubitka zarade tijekom ovog neočekivanog perioda. Radimo na tome da pronađemo alternativne načine za poslovanje dok nema utakmica", objavio je Moore.

Gareth Southgate i Zlatko Dalić Englezi srezali plaću izborniku, a postavili i jasna pravila unutar svog Saveza
 

Nastavi čitati