Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKA POBJEDA

Liverpool oduševio protiv Leicestera i ponovno je na vrhu Premierlige

Leicester ništa nije mogao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 U posljednjem susretu nedjeljnog programa 9. kola Premier lige Liverpool je na Anfieldu dobio Leicester s 3:0, te se je bodovno izjednačio s vodećim Tottenhamom, oba kluba imaju po 20 bodova.

Zbog ozljeda i koronavirusa trener Jürgen Klopp nije mogao računati na Trenta Alexandera-Arnolda, Joea Gomeza, Jordana Hendersona i Mohameda Salaha. Unatoč tome, Redsi su nadigrali Leicester i mogli su i uvjerljivije slaviti.

gol expired Mektić zaradio veliki iznos nakon osvajanja ATP Finalsa u Londonu divider

Do vodstva su domaćini došli nakon kornera u 21. minuti, kada je stoper Leicestera Jonny Evans zabio autogol. Na 2:0 povisio je Diogo Jota u 41. minuti, koji je glavom zatresao mrežu nakon ubačaja lijevog braniča Andrewa Robertsona. Još jednom se pokazalo da je Diogo Jota odlično pojačanje, zabio je sedam golova u posljednjih šest utakmica.

I treći pogodak domaćini su postigli nakon kornera, i to 86. minuti. Ubacio je James Milner, a Roberto Firmino glavom pogađa za 3:0.

gol expired Iskusni HNL brk: "Osijek s Bjelicom ide po naslov prvaka" divider

Iako su skoro cijelo drugo poluvrijeme imali igrača više nogometaši Leedsa su kod kuće odigrali 0-0 protiv Arsenala, koji je ove sezone neprepoznatljiv. Topnici su u 51. minuti ostali bez napadača Nicolasa Pépéa, koji je dobio crveni karton zbog nesportsko ponašanja jer je protivničkog igrača glavom udario u glavu.

Nogometaši Arsenala su na 11. mjestu tablice sa 13 bodova, a u zadnjih pet kola Premier lige zabili su samo jedan gol, i to u pobjedi protiv Manchester Uniteda 1:0.

Sheffield United je u nedjelju na domaćem terenu izgubio od West Hama s 0:1, a pobjednički pogodak zabio je Sébastien Haller u 56. minuti preciznim udarcem sa vrha 16-erca. Tako je Sheffield United ostao na zadnjem mjestu prvenstvene ljestvice sa jednim bodom i tek četiri postignuta gola. A prošle sezone nakon 9. kola Sheffield United bio je deveti sa 12 bodova.

gol expired Brazilski Ronaldo divi se uspjehu sjajnog Hrvata: Objavu je podijelio s 18 milijuna fanova divider

Pobjedom Evertona 3-2 na gostovanju kod Fulhama započeo je nedjeljni program 9. kola, a gostujuća momčad je na londonskom Craven Cottageu postigla sva tri pogotka u prvih 35 minuta. Dvostruki strijelac bio je Dominic Calvert-Lewin (1, 29), a jedan pogodak dodao je Abdoulaye Doucouré (35). Za Fulham su zabili Bobby Reid (15) i Ruben Loftus-Cheek (70).

Everton je ovom pobjedom prekinuo niz od tri poraza i sa 16 bodova došao je do šestog mjesta. Fulham je ostao na četiri boda i na 17. poziciji, točno iznad zone ispadanja.

U ponedjeljak će 9. kolo biti zaključeno susretima Burnley - Crystal Palace, te Wolverhampton - Southampton.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider