Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velika čast

Brazilski Ronaldo divi se uspjehu sjajnog Hrvata: Objavu je podijelio s 18 milijuna fanova

Ronaldo prati uspjehe hrvatskog tenisača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Mate Pavić i brazilski tenisač Bruno Soares u subotu su osigurali status najboljeg svjetskog para za 2020., a od sljedeće će godine u lov na trofeje s drugim parterima.

Pavić i Soares na završnom turniru u Londonu nesretno su završili put u skupini i nisu se probili u polufinale zahvaljujući lošijem set-količniku od preostala dva para s dvije pobjede i jednim porazom, a u O2 Arenu došli su sa samo 35 bodova prednosti pred Amerikancem Rajeevom Ramom i Britancem Joeom Salisburyjem.

gol expired Povijesni dan hrvatskog sporta: Mektić prvi Hrvat koji je osvojio ATP Finale divider

No porazom od Austrijanca Melzera i Francuza Roger-Vasselina u polufinalu Ram i Salisbury ostali su na tih 35 bodova zaostatka pa su Pavić i Soares drugi put u karijeri došli do naslova najboljeg teniskog para u svijetu. Pavić je to bio prije dvije godine s Austrijancem Oliverom Marachom, a Soares 2016. s Britancem Jamiejem Murrayjem, s kojim će se sljedeće godine ponovno spojiti.

Paviću i Brazilcu Soaresu mnogi su čestitali, no najviše se ističe čestitka bivšeg brazilskog nogometaša Ronalda, koji je čestitao dvojcu na ogromnom uspjehu, a Ronalda na Instagramu prati 17,5 milijuna ljudi.

Hrvatski tenisač i Soares prijatelji su s legendarnim Brazilcem, a on im redovno čestita na uspjesima.

Mate Pavić u 2021. igrat će sa suigračem iz reprezentacije Nikolom Mektićem.

gol expired Hajduk se dirljivom objavom oprostio od Mustafe Nadarevića divider

"Jako sam sretan zbog Brune i mene što smo završili godinu kao broj 1. Bilo je to odlično partnerstvo i lijepo dostignuće za kraj", izjavio je Mate Pavić, koji je sa Soaresom kao stalnim partnerom igrao od turnira u londonskom Queen's Clubu 2019.

U godinu i pol zajedničkih nastupa hrvatsko-brazilski par je u 2020. osvojio US Open i turnir u Montpellieru, došao do finala Roland Garrosa i pariškog Mastersa, a u 2019. osvojio Masters u Šangaju te izgubio finale u Stockholmu.

"Poseban je trenutak za nas što smo završili kao broj 1. Mislim da je to ogromno postignuće koje pokazuje da smo dobro igrali kroz cijelu godinu, koliko smo bili konstantni, osvajali velike turnire.

Dobro ćemo proslaviti i sjetiti se svih lijepih zajedničkih trenutaka na terenu jer smo svi zajedno prošli kroz tešku godinu", zaključio je Bruno Soares.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider