Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Alisson isključen

Liverpool na krilima Virgila van Dijka slavio protiv Brightona i otišao na +11

Liverpool je pobijedio Brighton 2:1 u 14. kolu Premierlige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodeći sastav engleskog nogometnog prvenstva Liverpool još je povećao svoju prednost na vrhu ljestvice 2-1 (2-0) domaćom pobjedom protiv Brighton and Hove Albiona u susretu 14. kola Premier lige.

Junak pobjede "crvenih" bio je Virgil van Dijk koji je postigao oba pogotka za svoju momčad, oba glavom nakon ubacivanja Alexander-Arnolda, prvoga u 18., a drugoga u 24. minuti.

Gosti su dobili nadu za povratak kada je u 76. minuti vratar domaćih Alisson isključen zbog igranja rukom izvan kaznenog prostora, a iz slobodnog udarca koji je uslijedio Dunk je u 79. minuti iznenadio Adriana koji je još uvijek namještao živi zid i smanjio na 2-1. Ipak, Liverpool je i s igračem manje uspio sačuvati vodstvo.

gol expired Kramarić postigao četvrti pogodak u sezoni, Hoffenheim ispustio pobjedu divider

Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta za Liverpool koji sada ima 40 bodova, 11 više od drugog Manchester Cityja i trećeg Leicester Cityja. Brighton je, pak, 15. sa 15 bodova.

Mateo Kovačić igrao je svih 90 minuta u iznenađujućem 0-1 (0-0) domaćem porazu Chelseaja od West Ham Uniteda, a gol vrijedan tri boda postigao je Cresswell u 48. minuti. Chelsea je ostao četvrti sa 26 bodova, dok je West Ham 13. sa 16 bodova.

gol expired Pašalić s dva gola donio pobjedu Atalanti u derbiju koji se čekao punih 15 godina divider

Suparnik zagrebačkog Dinama u skupini C Lige prvaka, engleski prvak Manchester City odigrao je 2-2 (1-1) na gostovanju kod Newcastle Uniteda. City je dva puta vodio preko Sterlinga (22) i De Bruynea (82), ali niti u jednom slučaju nije uspio dugo zadržati prednost i "svrake" su spasile bod golovima Willemsa (25) i Shelveya (88).

Dinamo i Manchester City igrat će u 6. kolu 11. prosinca u Zagrebu. Uoči tog dvoboja City je već osigurao prvo mjesto u skupini i prolazak u osminu finala sa 11 bodova, dok je Dinamo treći s pet bodova, jednim manje od drugog Šahtara, a jednim više od četvrte Atalante. Drugoplasirani sastav iz skupine također će se plasirati u osminu finala, treći će preseliti u Europsku ligu, dok će četvrti okončati nastup u Europi.

gol expired Real slavio na teškom gostovanju, suparnički navijači skandirali Luki Modriću divider

REZULTATI 14. KOLA:

Subota:
Newcastle United - Manchester City 2-2 (Willems (25, Shelvey 88 / Sterling 22, De Bruyne 82)
Tottenham Hotspur - Bournemouth 3-2 (Alli 21, 50, Sissoko 69 / Wilson 73, 90+6)
Burnley - Crystal Palace 0-2 (Zaha 45+1, Schlupp 78)
Chelsea - West Ham United 0-1 (Cresswell 48)
Liverpool - Brighton and Hove Albion 2-1 (Van Dijk 18, 24 / Dunk 79)
Kasnije igraju:
Southampton - Watford
Nedjelja:
Wolverhampton Wanderers - Sheffield United
Norwich City - Arsenal
Leicester City - Everton
Manchester United - Aston Villa

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider