Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
egipćanin prekinuo post

Liverpool jedva slavio u dramatičnoj utakmici: Salah sjajnim golom spasio Redse!

Redsi su uz puno muke u napetoj i zadnimljivoj utakmici srušili Svece.

Mohamed Salah slavi sa suigračima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Liverpool je u 33. kolu engleske Premierlige s 3:1 na gostovanju pobijedio Southampton nakon preokreta. Pobjeda Redsa bila je puno teža nego što sugerira konačni rezultat.

Već u devetoj minuti Southampton je šokirao Liverpool golom Shanea Longa, koji je zabio nakon što su Sveci lijepom akcijom izigrali obranu Redsa.

Izjednačio je u 36. minuti Naby Keita, kojem je to prvi pogodak za Liverpool otkad je za 60 milijuna eura stigao iz RB Leipziga uoči sezone.

Isti igrač sudjelovao je u spornoj situaciji u 58. minuti kada ga je Yoshida srušio u šesnaestercu, ali sudac nije pokazao na bijelu točku, iako je usporena snimka otkrila da je kontakta bilo.

Liverpool je pritisnuo Southampton i žestoko napadao, ali Sveci su se nekako branili sve do 80. minute. Tada je Salah povukao kontru iz svoje polovice, došao do protivničkog šesnaesterca te preciznim i lukavim udarcem matirao Angusa Gunna.

Egipćanin je ovim golom prekinuo golgeterski post u Premierligi koji je trajao šest utakmica. Post dug godinu i pol dana prekinuo je i Jordan Henderson, koji je u 86. minuti iz protuudara zabio za 3:1 i potvrdio pobjedu.

Liverpool je sad prvi s dva boda više od Manchester Cityja, koji ima i utakmicu manje. Građani su ovo kolo slobodni zbog polufinala FA Kupa u subotu. Southampton je na 17. mjestu.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider