Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
man utd uvjerljiv

Leipzig dominirao, PSG slavio: Važni bodovi za Parižane, ali skupina je još otvorena

Parižani nemaju pravo na pogrešku nakon samo jedne pobjede u prva tri kola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju večeri PSG je susretu H skupine pobijedio RB Leipzig s 1:0 i ostao u igri za prolaz.

Europski doprvak je u prva tri kola osvojio samo tri boda i novi kiks značio bi možda i zbogom pariškom sastavu. Pitanje pobjednika razriješio je Neymar pogotkom iz kaznenog udarca u 11. minuti. Sabitzer je napravio nepotreban prekršaj u samom kutu kaznenog prostora nad Di Marijom, a Brazilac je bio siguran.

Manchester United nije imao problema s Istanbul Basaksehirom pobijedivši sa 4:1 čime se odvojio na vrhu.

Crveni vragovi su već nakon 35 minuta vodili sa 3:0 golovima Brune Fernandesa (7, 19) i Rashforda (35-11m). U nastavku je smanjio Deniz Turuc (75), a konačnih 4:1 postavio je James u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Man Utd vodi na ljestvici s devet bodova, RB Leipzig i PSG imaju po šest bodova, a Istanbul je posljednji s tri boda.

gol expired Neviđeno: Bivši Lokos zabio Juventusu i bocnuo Ronalda, Portugalac mu uzvratio divider

U skupini F Borussia Dortmund i Lazio su gotovo rutinski stigli do bodova. Borussija je pobijedila Club Bruggea s 3:0, dok je Lazio porazio Zenit s 3:1.

Dva gola za njemački sastav zabio je Erling Haaland (18, 60) koji je stigao do brojke od šest pogodaka u prva četiri kola, a među strijelce se upisao Sancho (45+1). Matej Mitrović nije nastupio za goste zbog ozljede stopala.

Zanimljivo, gosti su nastupili bez jednog od svojih ponajboljih igrača napadača Emmanuela Dennisa koji je otpao zbog nediscipline. Naime, prepirka oko rasporeda sjedenja u autobusu momčadi koštala je nigerijskog napadača mjesta u sastavu za ogled u Dortmundu.

gol expired Luka Modrić pred talijanskim novinarima otkrio gdje želi završiti karijeru divider

Dennis je ljutito izjurio iz autobusa nakon što mu je rečeno da ne smije sjediti na svom željenom mjestu zbog mjera socijalnog udaljavanja usred pandemije COVID-19. Zbog toga nije niti putovao u Dortmund na utakmicu. Menadžer Bruggea Philippe Clement rekao je na konferenciji za novinare prije utakmice da je Dennis zdrav, ali da neće konkurirati za sastav zbog disciplinskih razloga.

U drugom susretu Lazio je pobijedio Zenit s 3:1.

Talijanski sastav je poveo već u trećoj minuti fantastičnim golom Immobilea, a na 2:0 je jednako lijepim golom povisio Parolo u 22. minuti. Nadu gostima vratio je Dzyjuba (25), no Immobile je iz kaznenog udarca u 55. minuti vratio domaćine na +2. Dejan Lovren je odigrao cijeli susret za goste.

Borussia sada vodi s devet bodova, Lazio ima osam, Club Brugge 4, a Zenit jedan bod.

U ranijem terminu plasman u osminu finala osigurali su i Sevilla i Chelsea u skupini E nakon identičnih 2:1 gostujućih pobjeda u Krasnodaru i Rennesu. Prolaz su osigrali i Barcelona i Juventus pobjedama protiv Dinamo Kijeva i Ferencvaroša.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider