Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uživo iz Londona

Dnevnik Nove TV u Londonu: Milan Stjelja na treningu Chelseaja uoči okršaja s Dinamom

Uživo iz Londona za Dnevnik Nove TV uoči utakmice Chelsea i Dinama u Ligi prvaka javio se Milan Stjelja.

Nogometaši Dinama u srijedu će gostovati protiv Chelseaja u posljednjem kolu Lige prvaka. 

"Ono što očekujem: pun stadion, ambijent... imat ćemo i mi podršku, koliko će to biti dovoljno, to ćemo vidjeti... ali ako mi pokažemo ambiciju, kuražu... da napravimo više od dobrog dojma... onda ću biti zadovoljan i držat ću da je ova polusezona, što se tiče Europe, zaista dobro odrađena", kaže šef Modrih.

30-ak kilometara od Londona nalazi se Cobham. Chelseajv kamp, izgrađen 2005. godine dolaskom sad već bivšeg vlasnika Romana Abramoviča. Cijena od 20 milijuna funti i ne čini se strašnom za zdanje koje se prostire na 140 hektara i ima čak 30 nogometnih terena. Na jednom od njih Plavci su se danas pripremali za Modre. Chelsea ozbiljno shvaća Dinamo i Ligu prvaka, iako je već osigurao osminu finala.

"Mislim da trebamo imati poštovanje prema ovom natjecanju i protivnicima. Moramo se pripremati za pobjedu. Igramo kod kuće i želimo ovaj dio natjecanja završiti na pravi način. Želimo se iskupiti za poraz prošlog vikenda", kaže Potter.

Prošli vikend Potter prvi put izgubio s Chelseajem

Poraz prošlog vikenda bio je Potterov prvi u desetoj utakmici s Chelseajem. A stigao je od Brightona, kluba koji je vodio tri godine prije nego što je prihvatio poziv sa Stamford Bridgea. Nema sumnje da je tih 1:4 uzdrmalo Engleze i da im Dinamo ne stiže u najboljem trenutku.

Jer Chelsea do stanke odnosno početka Svjetskog prvenstva ima još tri utakmice. U Premier ligi londonski derbi s trenutačno vodećim Arsenalom, u 3. rundi Liga kupa gostovanje kod Cityja, a zatim i prvenstvo gostovanje kod ove sezone sjajnog Newcastlea. I sve to u razmaku od šest dana.

Nije bilo Kove

Na današnjem treningu Chelseaja nije bilo našeg Matea Kovačića te prvog vratara Kepe. Prvoj ekipi priključeno je nekoliko igrača iz Akademije. Jer se muče s izostancima, a osim Kovačića i Kepe za Dinamo zbog ozljeda od ranije ne konkuriraju Kante, James i Fofana.

Ali svjestan je Potter da velik broj rotacija i mladih igrača može predstavljati kockanje. Pobjeda hrvatskog prvaka na Maksimiru u prvom kolu koštala je otkaza Tuchela, a Potteru donijela zasad najveću priliku u karijeri. Vidljiv je njegov iznimni respekt prema Dinamu.

"Iz prve ruke osjetili smo da je Dinamo talentirana momčad s opasnim igračima. Solidno popunjeni na svim pozicijama, pametni, dobro organizirani. Kvalitetna momčad kakvu i očekujete na ovoj razini, jer ipak je ovo Liga prvaka. Zaslužuju biti ovdje, još uvijek se bore za bodove, stoga moramo biti dobri i spremni za njih. Željno iščekujemo utakmicu, ali ne bih rekao da tražimo osvetu. Ipak, jasno je da želimo pozitivan rezultat."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider