Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"prekrasni derbi"

Livaković i Petković najavili kvalitetniji Dinamo, Matoš otkrio najveću inspiraciju Osijeka

U subotu je na rasporedu veliki derbi u Prvoj HNL u kojoj se sastaju Dinamo i Osijek.

Još dva dana ostala su do utakmice koja nosi takozvane "dvostruke" bodove, jer izjednačene momčadi s vrha HNL-a Dinamo i Osijek međusobno se sudaraju u utrci za naslov hrvatskog prvaka.

Njihovu prvu utakmicu ove sezone dobio je Dinamo 4:1, ali tada Osječane još nije vodio Nenad Bjelica! Nakon dolaska bivšeg trenera Dinama, druga utakmica u studenom završila je pobjedom Osijeka 2:0.

"Imamo isti broj bodova. Svaku utakmicu idemo 100 posto, tako ćemo ići i protiv Osijeka", rekao je prvi vratar Dinama i Hrvatske Dominik Livaković, a na njega se nadovezao napadač Bruno Petković.

gol expired Šok za Kauboje uoči kvalifikacijskog turnira u Francuskoj: Otpao jedan od najboljih šutera, no dolazi dostojna zamjena divider

"Rezultat je uvijek realnost. Postoji razlog zbog kojeg smo izgubili, analizirali smo tu utakmicu i dolazimo maksimalno spremni za ovu."

U ime Osječana danas je govorilo pojačanje ove zime Mato Miloš, koji će prvi put igrati za Osijek protiv Dinama.

"Uživamo iz utakmice u utakmicu. Borimo se za nešto i to je nešto najljepše, a igrati derbi je nešto još ljepše od toga. Pokazali smo momčadski duh, slijedimo naše snove i idemo dalje iz utakmice u utakmicu. Pripremamo se za prekrasni derbi koji naš očekuje u subotu", kazao je Miloš.

Osijek je od dolaska Nenada Bjelice prva momčad Hrvatske. U tih 17 utakmica, Osječani su osvojili čak osam bodova više od Dinama.

Veliki subotnji okršaj u petak će najaviti i dvojica trenera: Nenad Bjelica i Zoran Mamić.

gol expired Koronavirus poharao svlačionicu Hajduka: Utakmica ovog vikenda bit će odgođena divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider