Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...
Nogomet
Velika borba za pozicije

Lista za odstrel u Real Madridu: Ancelotti pokazao izlazna vrata nekoć velikim talentima

Odriozola, Mariano i Borja Mayoral nisu odigrali ni minute protiv Club Americe, a to je jasan znak da u sljedećoj sezoni ne mogu računati na ozbiljniju minutažu…

Carlo Ancelotti, Sergino Dest i Mariano Diaz (Foto: Afp)

Real Madrid nalazi se na turneji u SAD-u, odigrao je dvije utakmice; jednu je izgubio od Barcelone u Las Vegasu, a drugi je remizirao s Club Americom u San Franciscu.

Madriđane još očekuje okršaj s Juventusom u Pasadeni, pa slijedi povratak u Europu i pripreme za UEFA Superkup s Eintrachtom. Traje velika borba za pozicije, konkurencija je ogromna. 

Ancelottijeva lista za odstrel

Trener Reala Carlo Ancelotti nekolicini je igrača jasno je dao do znanja kakva je njihova situacija i što mogu očekivati. Prije svih to se odnosi na Odriozolu, Mariana i Borju Mayorala, koji su protiv Meksikanaca ostali na klupi i nisu dobili ni minutu, a Ancelotti je u drugom dijelu uveo deset novih igrača. Dakle, nisu ni na mapi, a to u prijevodu znači da se nemaju čemu nadati u novoj sezoni ako ne pronađu nove klubove.

Ancelotti je poslao signal da je zamjena za Carvajala na desnoj strani Lucas Vazquez, a ne Odriozola. Bask je igrao nekoliko minuta u El Clasicu, ali je protiv Americe Ancelotti radija stavio mladog Brazilca Viniciusa Tobiasa, dok je Odriozolu ostavio po strani. Poruka je jasna.

U međuvremenu se činilo da je Borja Mayoral predodređen da bude Benzemina zamjena. 25-godišnji napadač otišao je na sjevernoameričku turneju nadajući se da će imati priliku pokazati Ancelottiju da je dorastao zadatku.

Hazard zamjena za Benzemu

Činilo se da će igrati protiv Americe, no Ancelotti se radije odlučio za Hazarda. Odluka zbog koje Mayoral može odlučiti napustiti Real.

Mariano je svjestan da bi u Realu bili presretni kada bi napustio Santiago Bernabeu. Jasno je da Ancelotti ne računa na njega, unatoč činjenici što je imao minutažu protiv Barce. Protiv Amerike nije ulazio u igru, a to je nešto što će biti uobičajeno sljedeće sezone ako odluči ostati.

Nikome se ne ide iz Reala, teško da bilo gdje mogu dobiti takvu plaću, ali naigrat se neće. Sva trojica nekoć su važili za velike talente, očekivalo se da će napraviti veliku karijeru u Realu, no prognoze se nisu ostvarile.

Nekoć veliki talenti

Odrizola je 2018. došao iz Real Sociedada za 32 milijuna eura i ima ugovor do ljeta 2024. Mariano je dvaput dolazio u Real. Prvo još 2011. kao tinejdžer iz Badalone, a onda je 2017. prešao u Lyon za osam milijuna eura i vratio se sljedeće godine za 21,5 milijun eura, dok je Borja Mayoral i godinamaodlazio na posudbe. Obojica imaju ugovor do ljeta 2023.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider