Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tucet godina na najvišoj razini

Jednostavno nestvarno: Novi veličanstveni pothvat Messija koji vjerojatno nitko neće nikada srušiti

Lionel Messi svojim je golom Mallorci nastavio nestvarni niz koji traje već 12. sezonu zaredom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lionel Messi stavio je točku na 'i' u visokoj 4:0 pobjedi Barcelone na gostovanju kod Mallorce, u prvoj utakmici katalonskog diva nakon povratka od stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa. Bio je to njegov 20. pogodak u Primeri ove sezone, čime je ostvario nestvarni pothvat.

gol expired Nakon kung-fu starta za crveni koji je obišao svijet Rebić se ispričao treneru i suigračima: Milan ga neće kazniti divider

Argentinski napadač je tako 12. sezonu zaredom stigao minimalno do brojke 20 kada su pogoci u pitanju! Messi je od sezone 2008/2009, kada je imao svega 21 godinu, zabijao 20 i više pogodaka, te pritom podijelio i brojne asistencije.

Najmanje je zabio u spomenutoj prvoj sezoni otkako je krenuo njegov veličanstveni niz (23), a najviše je zabio u sezoni 2011/2012 kada je u Primeri postigao ni manje ni više nego 50 golova! Kompletnu sezonu je završio sa 73 postignuta pogotka.

gol expired Ovo se u prijenosu nije vidjelo: Ipak je uspio doći do Messija, policija ga natjerala da izbriše što je fotografirao divider

U samo tri sezone nije uspio stići do 30 pogodaka u Primeri, a u čak je tri sezone išao preko 40 golova.

Ove sezone je vodeći strijelac Primere, ali i asistent s čak 14 asistencija. Ono što još više fascinira je podatak da je Messi od posljednjih 18 golova Barcelone u Primeri zabio ili asistirao kod njih 15.

Messi je cijelu svoju karijeru proveo u Barceloni, odnosno Primeri, u kojoj je u 475 utakmica postigao 439 pogodaka...

gol expired Barcelona napokon slavi Rakitića: Ostavio brojne legende kluba iza sebe divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider