Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prisjetite se te majstorije

Na današnji dan prije 15 godina Messi je zabio svoj prvijenac i ispisao klupsku povijest

Osim po prazniku rada nogometni fanovi pamte 1. svibanj i po danu kada je jedan od najvećih nogometaša svijeta zabio svoj seniorski prvijenac.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnji dan prije točno 15 godina 17-godišnji Lionel Messi postigao je svoj prvi seniorski pogodak u dresu Barcelone! Na prvi dan svibnja 2005. godine Messi je nakon asistencije Ronaldinha matirao čuvara mreže Albacetea i zabio prvi od svojih 627 pogodaka za katalonski klub.

gol expired Najljepša MMA borkinja svijeta objasnila seriju golih fotografija sa suprugom: "Najbolja ideja ikad. Svijet to zaslužuje" divider

Zabijanjem tog pogotka postao je najmlađi strijelac u klupskoj povijesti, te je iste sezone postao prvak Španjolske što je Barceloni bio prvi naslov u šest godina.

Nedugo prije svoj prvog gola Messi je zabio još jedan pogodak, ponovno nakon asistencije Ronaldinha, ali je taj bio poništen zbog čini se nepostojećeg zaleđa.

gol expired Prvi Hrvat s NBA prstenom o Jordanu i Olajuwonu: "Vidio sam svašta, to je Hollywood" divider

Messija, koji danas ima 32 godine, se smatra najboljim igračem današnjice i jednim od najboljih svih vremena. Osvojio je šest Zlatnih lopti, te je cijelu svoju seniorsku karijeru proveo u jednom klubu. U dresu Argentine postigao je 70 golova u 138 nastupa.

gol expired Đoković otkrio koji mu je poraz gotovo uništio karijeru: "Nisam vidio više razloga da nastavim" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider