Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uskoro rasprava

Lik Maradone pojavit će se na novčanici? Neki se zbog toga bune

Na trenutačnoj novčanici od 1000 pezosa nalazi se nacionalna ptica, Rufous hornero.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentinski kongres uskoro će raspravljati o zahtjevu da se fotografija pokojne nogometne zvijezde Diega Maradone stavi na novčanicu od 1000 pezosa.

Na novčanici vrijednoj oko 12,27 dolara po tečaju u ponedjeljak, na jednoj bi se strani nalazilo lice Maradone, a na drugoj slika "Božje ruke", jednog od njegovih najpoznatijih golova protiv Engleske na SP-u 1986. godine, predložila je članica Doma senatora Kongresa Norma Durango.

gol expired Skupa zvijezda osramotila se u čarobnoj večeri Hrvatske, a sad želi osvetu: Navijači mu uopće ne vjeruju divider

"Ideja nije samo odati počast našem najvažnijem idolu već i razmišljati o ekonomskom pitanju", rekla je Durango. "Smatramo da će turisti kad dođu ovamo poželjeti sa sobom povesti i Maradonu. Bio dobar ili loš, on je najpoznatiji Argentinac na svijetu."

Neki Argentinci nakostriješili su se pri pomisli da bi se "Božja ruka" nalazila na službenom vladinu dokumentu jer bi se to moglo smatrati odobravanjem nezakonitosti, s obzirom na to da je Maradona postigao gol rukom.

Na trenutačnoj novčanici od 1000 pezosa nalazi se nacionalna ptica, Rufous hornero.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider