Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Edinson promašio penal...

Neymar i Cavani slomili Troyes za bijeg PSG-a na +10!

Nogometaši PSG-a nastavili su velikim koracima grabiti prema naslovu francuskog prvaka, nakon što su teže od očekivanog slavili protiv Troyesa 2:0.

Neymar slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U susretu 15. kola francuskog nogometnog prvenstva lider PSG je pobijedio Troyes 2:0, no kolo su obilježili porazi Monaca i Lyona.

PSG je do pobjede protiv Troyesa stigao daleko teže nego što se očekivalo. Obranu gostiju slomio je Neymar tek u 73. minuti, a pobjedu je potvrdio Edison Cavani u sudačkoj nadoknadi. Parižani su mogli i ranije do vodstva, no Cavani je u 41. minuti promašio kazneni udarac.

Monaco je u derbiju kola poražen na gostovanju kod Nantesa 0:1, a pogodak odluke zabio je Lucas Lima u drugoj minuti sudačke nadoknade sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora pored nemoćnog Danijela Subašića.

Još veće iznenađenje je priredio Lille porazivši na gostovanju Lyon 2-1. Lille je do ovog kola bio u zoni ispadanja, a ovom pobjedom je napredovao za jedno mjesto i sada je na 18. poziciji koja vodi u dodatne kvalifikacije. Gosti su poveli u 21. minuti golom Thiaga Mendesa, izjednačio je Mariano Diaz u 36. minuti, a Ezequile Ponce je u 40. minuti ponovo doveo goste do novog vodstva. U drugom poluvremenu 'lavovi' su pritiskali, ali nisu uspjeli izjednačiti.

Identičnim rezultatom je Nica slavila u Toulouseu. Domaćin je imao 1-0, igrača više i kazneni udarac, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Toulouse je stigao do vodstva već u trećoj minuti golom Andyja Delorta. Problemi za goste nastavili su se u 40. minuti kada je Dante 'pocrvenio', a kada je sudac Johann Hamel u 50. minuti dosudio kazneni udarac za domaćine činilo se kako je pitane pobjednika razriješeno. No, Jimmy Durmaz je promašio jedanaesterac. U 79. minuti i Toulouse je ostao s igračem manje. Isključen je Kelvin Adou koji je pritom skrivio jedanaesterac. Mario Balotelli je bio siguran realizator za 1-1. Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, Bassem Srarfi je zabio za pobjedu Nice.

Kikseve Monaca i Lyona iskoristio je Marseille koji je gostujućom pobjedom protiv Metza 3-0 skočio na drugo mjesto. Za OM zabili su Florian Thauvin (18), Luiz Gustavo (36) i Lucas Ocampos (71).

Na ljestvici vodi PSG sa 41 bodom, Marseille je sada drugi sa 31 bodom, dok Lyon i Monaco imaju po 29 bodova.

Ligue 1, 15. kolo:

PSG - Troyes 2-0 (Neymar 73, Cavani 90)
Nantes - Monaco 1-0 (Lima 90+2)
Lyon - Lille 1-2 (Diaz 36 / Mendes 21, Ponce 40)
Toulouse - Nica 1-2 (Delort 3 / Balotelli 80-11m, Srarfi 90+2)
Angers - Rennes 1-2 (Ekambi 31 / Hunou 51, Andre 84)
Guingamp - Montpellier 0-0
Metz - Marseille 0-3 (Thauvin 18, Luiz Gustavo 36, Ocampos 71)

U utorak:

Bordeaux - St Etienne 3-0 (Mendy 5, 57, Malcom 31)
Amiens - Dijon 2-1 (Kakuta 3, Cornette 50 / Chang-Hoon 15)
Strasbourg - Caen 0-0

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider