Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
u 10 minuta

PSG glatko srušio prvog pratitelja i još jednom pokazao da je liga za sebe

PSG je slavio 3:1 u derbi susretu 31. kola Ligue 1 protiv Lensa.

Leo Messi (Foto: Afp)

U derbiju 31. kola francuskog nogometnog prvenstva PSG je na Parku prinčeva pobijedio Lens 3:1 povećavši prednost pred najbližim pratiteljem na devet bodova.

Okršaj dviju vodećih momčadi le Championnata prelomio je crveni karton gostujućeg veznjaka Salisa Abdula Sameda u 19 minuti.

Slavlje igrača Reala Kraljevi nakon 70 minuta slomili fenjeraša: Luka dobio poštedu, ušao pred kraj susreta divider

 

Lens je pritisnuo i dominirao, a onda je Samed isključen nakon što je neoprezno nagazio gležanj Achrafa Hakimija.

S igračem više PSG je do kraja poluvremena zabio tri gola, a strijelci su bili Kylain Mbappe (31), Vitinha (37), te Lionel Messi (40).

Za Mbappea je to bio 139. ligaški pogodak u dresu pariškog kluba čime je postao najbolji strijelac PSG-a u Le Championnatu, s jednim golom više od Edinsona Cavanija (138).

Erling Haaland Manchester City novom pobjedom došao na tri boda Arsenalu: Haaland izjednačio rekord Premier lige divider

Rekord je upisao i Messi koji je postigao 15. pogodak u prvenstvu, uz 15 asistencija. Time je postao tek treći igrač u Ligue 1 s najmanje 15 golova i 15 asistencija u jednoj sezoni. Prije njega to je uspjelo Edenu Hazardu u dresu Lillea u sezoni 2011/12. (20 golova i 16 asistencija) i Kylianu Mbappeu u dresu PSG-a u sezoni 2021/22 (28 golova i 17 asistencija).

U 60. minuti su gosti uspjeli ublažiti poraz golom Przemyslawa Frankowskog iz jedanaesterca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider