Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
City prvi favorit

Kreće Liga prvaka: UEFA dijeli dvije milijarde eura, evo koliko će Dinamo minimalno zaraditi

U utorak počinje nova sezona najelitnijeg klupskog natjecanja - Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europska nogometna federacija (UEFA) ove će sezone sudionicima Lige prvaka podijeliti čak dvije milijarde eura, a Dinamo je već do sada zaradio oko 25 milijuna eura.

Dinamo je samo za plasman u natjecanje po skupinama zaradio 15,25 milijuna eura. Još oko osam milijuna eura dobit će na temelju klupskog koeficijenta stečenog u posljednjih 10 godina, a dodatna dva milijuna eura dobit će iz Uefina marketinškog fonda.

Dodajmo, kako su Modri ulaskom u Ligu prvaka osigurali i po tri milijuna kuna za svakog hrvatskog prvoligaša.

Vrijednosti momčadi u Ligi prvaka (GOL.hr) Pogledajte koje su šanse Dinama u Ligi prvaka: Samo šest posto za senzacionalni uspjeh divider

Hrvatski prvak imat će priliku dodatno napuniti blagajnu.

Pobjeda u skupini donosi 2,7 milijuna eura, a bod 900.000 eura. Prolaz u osminu finala vrijedan je 9,5 milijuna eura, četvrtfinale donosi 10,5, a polufinale 12 milijuna eura.

Ulazak u finale vrijedan je 15 milijuna, a naslov europskog prvaka vrijedan je 19 milijuna eura + 3,5 milijuna eura za nastup u europskom Superkupu te još milijun za pobjedu u Superkupu.

Red pred maksimirskim blagajnama (Photo: Marko Prpic/PIXSELL) Dinamo objavio nove informacije: Talijane će dočekati ludnica na Maksimiru divider

Dinamo nastup u Ligi prvaka otvara u srijedu domaćom utakmicom protiv Atalante, a u skupini C su još Manchester City i Šahtar.

UEFA ove sezone očekuje zaradu od 3,2 milijarde eura. Sudionicima elitnog natjecanja Starog Kontinenta ide 2,04 milijarde eura, dok će klubovi Europske lige podijeliti ''samo'' 510 milijuna eura.

Oko 300 milijuna eura iznose organizacijski i administrativni troškovi natjecanja, a oko 227,5 milijuna eura izdvojit će se za solidarna plaćanja.

BBB-i u Bergamu 1990. (Foto: GOL.hr) BBB-i pripremaju veliko iznenađenje: Obljetnica čuvene "otimačine" i ispraćaja u pratnji oklopnih vozila divider

NOVČANE NAGRADE U LP

Pobjeda u skupini - 2,7 milijuna eura
Bod u skupini - 900.000 eura
Plasman u osminu finala - 9,5 milijuna eura
Plasman u četvrtfinale - 10,5 milijuna eura
Plasman u polufinale - 12 milijuna eura
Plasman u finale - 15 milijuna eura
Pobjeda u finalu - 19 milijuna eura (uz dodatnih 3,5 milijuna za nastup u Superkupu te milijun za pobjedu)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider