Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Podjela bodova

VIDEO Dušan Vlahović zabio nakon 32 sekunde u Ligi prvaka, srušio nekoliko rekorda

Nogometaši Villarreala i Juventusa odigrali su 1:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Villarreala i Juventusa odigrali su 1:1 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka u Španjolskoj. 

Juve je poveo nakon svega 32 sekunde utakmice, a pogodak je postigao Dušan Vlahović. Srpskom napadaču je ovo bila prva utakmica u Ligi prvaka nakon što je u siječnju stigao iz Fiorentine za 70 milijuna eura.

Vlahović se upisao u povijest Lige prvaka

Najbrži pogodak u Ligi prvaka i dalje je djelo Roya Makaaya koji je zabio nakon 10 sekundi za Bayern Munchen protiv Real Madrida 2007. godine.

No, Vlahović je sa 22 godine i 25 dana drugi najmlađi strijelac torinske "Stare dame" u debiju u Ligi prvaka. Rekorder je još uvijek Alessandro Del Piero koji je imao 20 godina i 308 dana kada je u prvom nastupu u Champions League zabio za Juve.

Pogodak Dušana Vlahovića možete vidjeti OVDJE.

Osim toga, Vlahović je postigao najbrži gol u Ligi prvaka kao debitant. Nadmašio je tako Andreasa Mollera koji je 1995. godine u susretu Borrusije Dortmund i Juventusa zabio nakon 37 sekundi.

gol expired Mateo Kovačić morao napustiti teren zbog ozljede: Jedna scena sve je zabrinula divider

Domaćin je mogao izjednačiti u 13. minuti, no Giovani Lo Celso nije imao sreće, pogodio je lijevu stativu. U 17. minuti opasno je zaprijetio i Arnaut Danjuma, ali je Wojciech Szczesny bio spreman.

Villarreal zasluženo izjednačio

"Žuta podmornica" je u prvom dijelu imala 63 posto posjeda lopte, već broj udaraca, stativu, no Juve je na odmor otišao s prednošću.

Juve je mogao do povećanja vodstva i na otvaranju drugog dijela. U 47. minuti je priliku imao Alvaro Morata, ali je pucao pored gola. Domaćin je zasluženo izjednačio u 66. minuti, a pogodak je postigao Dani Parejo na dodavanje Etiennea Capouea. Uzvrat je 16. ožujka u Torinu.

U srijedu su na rasporedu posljednje dvije utakmice prve runde osmine finala, a sastaju se Benfica - Ajax, te Atletico Madrid - Manchester United.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider