Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Liga prvaka

VIDEO Mbappe ispisao povijest Lige prvaka pa pomogao Messiju da prestigne Pelea, Gvardiol bolji od Guardiole

U uvodnim utakmicama pretposljednje večeri u skupinama Lige prvaka slavili su PSG i Leipzig.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čudesni Kylian Mbappe načeo je Brugge s dva gola, a posao za PSG završio je Lionel Messi s još dva (4:1), dok je u drugoj utakmici poslijepodnevnog programa Lige prvaka Leipzig pobijedio rasterećeni City 2:1.

Mladi napadač PSG-a s nova dva gola došao je do brojke od 30 plus golova u najelitnijem svjetskom nogometnom natjecanju prije 23. rođendana. S 22 godine i 352 dana postao je najmlađi nogometaš u povijesti kojemu je to uspjelo u Ligi prvaka. Kad je zabio ta dva, Mbappe je stigao namjestiti jedan za Messija, a ovaj nije razočarao.

Club Brugge je u nastavku uspio nakratko smanjiti preko RItsa, međutim Messi je drugim golom iz penala otkrio svaku sumnju u pobjednika, ako je uopće bilo... S nova dva gola Messijev učinak u karijeri popeo se na čak 758 golova čime je prestigao legendarnog Pelea.

Messi je s nova dva gola protiv Club Bruggea bio strijelac protiv čak 38 različitih klubova u Ligi prvaka, identično kao njegov veliki rival Cristiano Ronaldo.

Messijev gol pogledajte OVDJE.

U drugoj utakmici poslijepodneva Leipzig je slavio protiv Cityja 2:1, strijelac prvog gola za domaćine bio je Dominik Szoboszlai u prvom dijelu, a drugi je zabio Andre Silva u 71. minuti. U 77. su Građani smanjili preko Riyada Mahreza, ali za više nisu imali snage jer su u 83. minuti ostali bez Kylea Walkera, koji je dobio izravan crveni karton.

Hrvatski reprzentativac Joško Gvardiol igrao je od prve minute na poziciji stopera, a Dani Olmo preskočio je susret zbog ozljede.

Putnici u osminu finala bili su poznati i uoči ovog kola pa će kao prvi dalje Manchester City, a PSG s druge pozicije. Uoči posljednjih 90 minuta u skupini čekalo se samo tko će sezonu nastaviti u Europa ligi, a to je mjesto pripalo Olmu, Gvardiolu i društvu...

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider