Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svaka čast

Liga prvaka posvetila posebnu objavu Hrvatima, Dinamo i hrvatski trener u prvom planu

Dinamo i Šahtar upisali su senzacionalne pobjede na otvaranju Lige prvaka.

Igor Jovićević (Foto: Afp)

Otvoreno je novo izdanje grupne faze Lige prvaka, a prvu večer obilježili su ni manje ni više nego Hrvati.

Nogometaši Dinama senzacionalno su srušili Chelsea na Maksimiru, a hrvatski trener Igor Jovićević, koji sjedi na klupi Šahtara, s četiri komada srušio je velikog favorita, RB Leipzig.

Bila je to noć za pamćenje za hrvatski, ali i ukrajinski nogomet. Nakon što je s tri pogotka ispratio Tottenham iz Maksimira, Mislav Oršić srušio je još jednog engleskog velikana, Chelsea.

Jules Kounde Zvijezda Barce narugala se Chelseaju nakon poraza od Dinama, objavu je brže-bolje izbrisala divider

Svako sportsko postignuće posebno je emotivno za Ukrajince, koji od veljače ove godine proživljavaju pravu dramu. Započeli su krajem kolovoza s utakmicama nacionalnog prvenstva, i to pod ratnim uzbunama i razaranjima, ali nisu klonuli duhom.

Jovićević srušio velikog favorita u gostima

Hrabro su izašli na teren protiv njemačkog bundesligaša, koji je prije susreta imao ulogu velikog favorita, a onda im "utrpali" četiri komada. Veliko je to postignuće za hrvatskog stratega Jovićevića.

Sve do početka ruske invazije na Ukrajinu Jovićević je radio sjajan posao na klupi Dnipra-1, a to nije prošlo nezapaženo.

Igor Jovićević Igor Jovićević (Foto: Afp)

Odlaskom Roberta De Zerbija iz Šahtara otvorilo se mjesto na klupi ukrajinskog diva, a sportski direktor Darijo Srna ponudio mu je životnu priliku. Bivši trener Dinama to je objeručke prihvatio i, zasada, nadmašio sva očekivanja.

Već sljedeće jutro njemački bundesligaš je uručio otkaz Domenicu Tedescu, koji nije sjajno otvorio novu sezonu. U osam odigranih susreta upisao je tek dvije pobjede, a presudio mu je ovaj poraz od hrvatskog trenera u Ligi prvaka.

Prepoznala je to i Liga prvaka, koja je posvetila posebnu objavu na Twitteru za Dinamo i Šahtar:

"Dinamo Zagreb i Šahtar na naslovnicama".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider