Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika pobjeda

Hrvatski trener priredio senzaciju u Ligi prvaka, s četiri gola srušio velikog favorita

Igor Jovićević sjajno je započeo trenerski mandat na klupi Šahtara u Ligi prvaka.

Igor Jovićević (Foto: Afp)

Nogometaši Šahtara, koje vodi hrvatski trener Igor Jovićević, iznenađujuće su svladali RB Leipzig u gostima, i to s visokih 4:1.

Šved je doveo Šahtar u vodstvo već u 16. minuti. Favorizirani Leipzig je izjednačio u 57. golom Simakana, ali već u idućem napadu opet je Šved bio koban po bundesligaša. Do kraja su iz kontri domaćina i definitivno slomili Mudrik i Traore.

Za ukrajinski klub od 62. minuti je igrao Neven Đurasek, dok je Joško Gvardiol poraz svog Leipziga pratio s klupe.

U istoj skupini nogometaši Real Madrida slavili su na gostovanju kod Celtica s visokih 3:0.

Modrić zabio golčinu Celticu

Dugo je Celtic odolijevao napadima španjolske momčadi, u prvih 45 minuta nije bilo golova, ali je vrlo brzo u nastavku Real riješio susret. U 56. minuti domaćina je načeo Vinicius Junior, dok je u 60. za 2:0 pogodio hrvatski nogometaš Luka Modrić.

Prevario je dvojicu suparničkih igrača i potom, u svom stilu, vanjskim dijelom kopačke, s četiri-pet metara, pogodio mrežu Celtica.

Konačan rezultat u 77. minuti je postavio Eden Hazard, a samo nekoliko trenutaka nakon toga zamijenjen je Modrić. Josip Juranović je odigrao cijelu utakmicu za Celtic.

Parižani srušili Juventus preko Mbappea

PSG je u novu sezonu Lige prvaka startao domaćom pobjedom protiv Juventusa od 2:1. Žestoko je utakmicu otvorio PSG te je brzopotezno dva pogotka postigao Kylian Mbappe.

U petoj minuti fantastično ga je uposlio Neymar koji je prebacio polovicu obrane Juventusa, a Mbappe je majstorski završio akciju. Već u 22. minuti je bilo 2:0, a brzu akciju domaćina opet je zaključio neumoljivi Mbappe.

gol expired Ante Čačić poslije Chelseaja: ''Ma nama je HNL svetinja, Hajduk je ozbiljan rival za naslov" divider

U nastavku je Juventus prvo smanjio golom McKennie u 53. minuti, a potom su Vlahović i Locatelli propuštali šanse za izjednačenje. Parižani su vodstvo ipak zadržali do kraja.

U toj skupini H domaće bodove upisala je Benfica koja je svladala Maccabi Haifu 2:0. Izraelci su sačuvali svoju mrežu tijekom prvog poluvremena, ali su u nastavku slomljeni golovima Rafa Silva u 49 i Grimalda u 54. minuti.

City zabio četiri komada Sevilli

Manchester City je suvereno otvorio natjecanje u skupini G. Gostovao je kod Seville gdje je pobijedio 4:0.

Dva pogotka dao je nezadrživi Erling Haaland koji je tako nastavio puniti suparničke mreže. U Premier ligi je već na brojci od deset golova. Po pogodak su dodali Foden i Ruben Dias.

Ivan Rakitić je za Sevillu odigrao prvo poluvrijeme.

Ranije je u ovoj skupini Borussia u Dortmundu lako slomila FC Kopenhagen te je pobijedila 3:0 golovima Reusa, Guerreira i Bellinghama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider