Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je otvoreno

Mourinhov bunker izdržao sve nalete Seville: De Gea spasio blijedi Man United

Utakmica Seville i Manchester Uniteda završila je najnepopularnijim rezultatom.

Sevilla - Manchester United (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka Sevilla i Manchester United su odigrali u Španjolskoj bez golova, 0:0. Uzvrat je 13. ožujka na Old Traffordu.

Dvoboj u Sevilli okončan je bez golova, a Manchester United i njegov trener Jose Mourinho može biti itekako sretan tim ishodom jer ih je poraza spasio vratar David de Gea. Sevilla je bila puno bolja, upitili su 24 udarca na vrata Engleza i zaslužili su pobjedu koju im je uskratio španjolski vratar. United je razočarao i morat će se jako namučiti da u Manchesteru izbace uporne Španjolce.

Prvu priliku na utakmici imala je Sevilla, ali je opasan udarac Kolumbijca Muriela vratar Uniteda de Gea jedva uspio obraniti. U 25. minuti Lukaku iz izgledne pozicije volejem šalje loptu daleko od gola, a u 42. minuti pokuašava Correa, ali preslabo za de Geu. U 45. minuti najljepša akcija Seville, Mercado je škaricama prebacio do N'Zonzija, a njegov udarac glavom vratar Uniteda vadi ispod grede, dok samo minutu kasnije s pet metara Muriel puca glavom, ali De Gea i to uspijeva obraniti.

Vratar Uniteda i španjolske reprezentacije nastavio je s sjajnim obranama i u drugom dijelu, pa u 64. minuti zaustavlja udarac glavom Francuza Lengleta. U 73. minuti Sevilla nastavlja s festivalom promašaja, a ovoga puta je Sarabia glavom prebacio vrata. U 82. minuti De Gea bilježi i osmu obranu na utakmici, zaustavivši novi udarac Muriela. Rashford je u 89. minuti pokušao iz slobodnog udarca, ali lopta prolazi pored vrata.

Pred 45.000 gledatelja na stadionu Sanchez Pizjuan sudi Clément Turpin iz Francuske.

U drugoj utakmici Šahtar je kao domaćin pobijedio Romu.

SEVILLA: Sergio Rico - Jesus Navas, Mercado, Lenglet, Escudero - Nzonzi, Banega (Pizzaro, 89)- Sarabia, Franco Vazquez (Ramirez, 85), Joaquin Correa - Muriel

MANCHESTER UNITED: De Gea - Valencia, Lindelof, Smalling, Young - McTominay, Matić - Mata (Martial, 80), Herrera (Pogba, 16), Alexis Sanchez (Rashford, 75)- Lukaku.

 

Man United - Sevilla 0:0; Šahtar - Roma 2:1

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider