Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lazio u 95. za pobjedu

Newcastle deklasirao PSG, Barcelona s igračem manje iščupala bodove

Na večerašnjim utakmicama drugog kola Lige prvaka nije nedostajalo uzbuđenja.

Kylian Mbappe (Foto: Afp)

U derbiju skupine F, ali i večeri u Ligi prvaka, Newcastle je deklasirao PSG sa 4:1.

Domaćin je poveo u 17. minuti nakon velike greške Marquinhosa koji je pogrešno dodao. Lopta je došla do Alexandera Isaka koji je pucao, no Gianluigi Donnarumma je fantastično obranio. Međutim, lopta se odbila do Miguela Almirona koji je pospremio odbijanac.

Bio je to prvi pogodak Svraka u Ligi prvaka nakon više od 20 godina. Posljednji pogodak u elitnom razredu Starog kontinenta u dresu Newcastlea zabio je Alan Shearer u ožujku 2003. u susretu protiv Intera koji je završio 2:2.

Leipzig - Manchester City VIDEO City pri kraju susreta naplatio dominaciju protiv Leipziga, Zvezda spasila bod u završnici divider

Korak bliže pobjedi engleski sastav je stigao u 39. minuti kada je Dan Burn glavom pogodio za 2:0. Pomoćni sudac je pritom svirao zaleđe, no nakon poduže analize VAR je pokazao kako je pogodak ispravan. Sjajnu predstavu Newcastle je nastavio i u nastavku i već u 50. minuti bilo je 3:0, a zabio je Sean Longstaff.

Lucas Hernandez je vratio tračak nade Parižanima u 56. minuti, no pobjedu Newcastlea potvrdio je Fabian Schar sjajnim golom u 90. minuti.

U drugom susretu Borussia Dortmund i Milan su odigrali bez golova, pa Talijani nako dva kola imaju dva boda i razliku pogodaka 0:0.

Na ljestvici vodi Newcastle sa četiri boda ispred PSG-a koji ima tri, Milan je na dva, a Borussija jednom bodu.

Lazio slavio kod Celtica golom u 95. minuti

U skupini E Lazio je u Glasgowu preokretom i golom u sudačkoj nadoknadi stigao do pobjede.

Škotski prvak je poveo u 12. minuti golom Japanca Kyoga Furuhashija, izjednačio je Matias Vecino u 29. minuti, da bi Pedro u petoj minuti nadoknade pogodio za 2:1. Toma Bašić nije igrao za rimski sastav.

U skupini H Barcelona je na gostovanju pobijedila Porto sa 1:0.

Barcelona drhtala do samog kraja

Barca je povela u posljednjim trenucima prvog dijela nakon velike pogreške Romaria Bara koji je gostima "poklonio" loptu na sredini terena. Uslijedila je munjevita kontra, Ilkay Gundogan je uposlio Ferrana Torresa koji je pogodio za vodstvo katalonskog sastava. Torres je ušao u igru umjesto ozlijeđenog Roberta Lewandowskog.

U posljednjim trenucima gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Gavi.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider