Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real svladao Napoli

Bjelica debitirao na klupi Uniona remijem u Ligi prvaka: Žalit će zbog propuštene pobjede

Nenad Bjelica je preuzeo Union Berlin i remizirao u Bragi u petom kolu skupine C Lige prvaka.

Nenad Bjelica (Foto: Afp)

U petom kolu skupine C Napoli je poražen u Madridu od Reala sa 4:2, dok je Braga kao domaćin odigrala 1:1 protiv Union Berlina. Na klupi Berlinčana debitirao je hrvatski strateg Nenad Bjelica.

Real je sigurno prvi u skupini C, a Napoli ima tri boda više od Brage, kao i što je pobijedio portugalsku momčad u 1. kolu u gostima s 2:1.

Napoli je na Santiago Bernabeu poveo 1:0 golom Simeonea u devetoj minuti, ali je Real izjednačio čim je krenuo s centra. Loptu je u gostujuće rašlje zakucao Rodrygo, dok je u 22. minuti već bilo 2:1 za Real nakon pogotka Judea Bellinghama.

Odmah na startu drugog dijela Zambo-Anguissa je vratio Napoli u igru te izjednačio na 2:2, ali gosti do kraja nisu izdržali. Mladi, 19-godišnji Nicolas Paz je u 84. minuti opalio s 25 metara i uz pomoć vratara Napolija Mereta zabio za 3:2. U nadoknadi je Joselu postavio konačnih 4:2 za Madriđane.

Luka Modrić, kapetan hrvatske reprezentacije, nije igrao za Real zbog lakše ozljede.

Bjelica vodio pa s igračem više ostao bez pobjede

Nenad Bjelica je preuzeo uzdrmani Union Berlin koji je imao na pladnju pobjedu kod Brage. U 31. minuti, kod 0:0, domaćin je ostao s igračem manje nakon isključenja Niakate, a vrlo lijepo je potom Gosens u 42. minuti doveo goste u vodstvo.

Braga je ipak ugrabila bod golom Alvara Djala u 51. minuti te može proći u osminu finala pobjedom od dva razlike u Napulju. No, može ostati i bez Europske lige ukoliko izgubi u Napulju, a Union Berlin slavi pred svojim navijačima protiv Reala.

Na gostovanju kod Brage hrvatski reprezentativac Josip Juranović odigrao je cijelu utakmicu za bundesligaša.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider