Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čudesni nizozemci

Veliko iznenađenje u Ligi prvaka mladih: Real Madrid ispao u četvrtfinalu

U polufinalu će AZ igrati protiv lisabonskog Sportinga, dok u drugom polufinalu Milan čeka pobjednika dvoboja Borussije i splitskog Hajduka.

Mladi igrači Real Madrida (Foto: Afp)

Mlada momčad nizozemskog AZ Alkmaara plasirala se u polufinale nogometne Lige prvaka mladih nakon 4:0 pobjede na domaćem terenu protiv madridskog Reala.

Nastavak je to velikih iznenađenja u režiji mladih igrača AZ-a koji su u osmini finala s 3:0 pobijedili Barcelonu u gostima. Protiv Madriđana mladi nizozemski nogometaši su veliki korak prema pobjedi napravili u nekoliko minuta prvog poluvremena kada su postigli dva pogotka. U 25. minuti je strijelac bio Beukers, a u 29. Poku.

Navijači Hajduka u Dortmundu VIDEO Ludnica u Dortmundu: Hajdukove juniore stiglo podržati oko pet tisuća navijača divider

Sve je riješeno u 78. minuti kada je Mexx Meerdink zabio za 3-0, a taj je igrač, inače, protiv Barcelone ranije u natjecanju bio dvostruki strijelac. Potpuna dominacija AZ-a potvrđena je u 85. minuti kada je Daniel Beukers postigao svoj drugi gol na susretu za konačnih 4:0.

U polufinalu će AZ igrati protiv lisabonskog Sportinga, dok u drugom polufinalu Milan čeka pobjednika dvoboja Borussije i splitskog Hajduka. Ta se utakmica igra ove srijede u Dortmundu od 18.30 sati.

Final Four Lige prvaka mladih održat će se u Nyonu. Polufinala se igraju 21. travnja, a finale 24. travnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider