Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jubilarka i valentinin 22.

Rođendanski UPU: Teorije zavjere, dronovi i demokratizacija

U 27. epizodi Utakmicu po utakmicu na gol.hr-u podcast je proslavio ukupno 100. emisiju otkad postoji, a rođendan je proslavila i voditeljica Valentina Miletić.

Proteklo kolo Supersport HNL-a obilježila je svakako "utakmica sezone, a možda i najbolja u povijesti", odnosno ona Gorice i Istre 1961 u kojoj je palo ukupno devet golova. Voditelji podcasta Utakmicu po utakmicu u 27. epizodi na gol.hr-u posvetili su joj dobar dio ove emisije, ali bilo je govora, jasno, i o derbiju Osijeka i Hajduka, kiksu Dinama u Šibeniku te bizarnoj situaciji u kojoj se nalazi Rijeka.

Najboljih 90 minuta ove sezone, a možda i uopće

No vratimo se najprije na lajtmotiv cijelog kola, a to je bio okršaj Gorice i Istre 1961, koji je oduševio, ali i šokirao mnoge ljubitelje domaćih nogometnih zbivanja. Najneefikasniji napad i najbolja obrana proljetnog dijela HNL-a srušili su oba postulata, niti je Gorica više najlošiji napad, niti je Istra 1961 najbolja obrana, a vrijeme u HNL-u, smatraju naši voditelji, ubuduće će se mjeriti kao era do ove i era poslije ove utakmice.

Šok koji su priuštili gledateljima dao se izmjeriti količinom interakcija na društvenim mrežama, koje su po završetku najboljih ovosezonskih 90 minuta u domaćem nogometu izgorjele do temelja…

Šou u Gradskom vrtu i kiks Dinama

Reakcija i šokova bilo je i poslije derbija Osijeka i Hajduka, a na tom susretu bila je praktički cijela voditeljska postava UPU-a, izuzev Ivana Ljubića. U Gradskom vrtu bilo je vrlo uzbudljivo, počelo je s padobrancima, nastavilo s pirotehnikom pa dirljivom gestom suca Frana Jovića prema svom pomoćniku, a završilo pobjedom Hajduka u vjerojatno njihovu posljednjem međusobnom okršaju na ovom stadionu.

Ako su dotadašnje reakcije na kolo bile uglavnom pozitivne, kiks aktualnog prvaka Dinama u Šibeniku iscijedio je i pokoju negativnu na račun Modrih. Poraz plavih u proteklom kolu iznenadio je mnoge, a teoretičare zavjere natjerao na konstrukcije kako je ishod namješten, no naši voditelji ne vjeruju u to.

Bizarna situacija Rijeke

Rijeka je protiv Varaždina nastavila sjajno u proljetnom dijelu prvenstva, a ogroman kontrast forme iz prvog dijela sezone i sada može se najbolje iščitati pogledom na tablicu najboljih i najgorih domaćina, odnosno gostiju. Rijeka je, bizarno, najbolji gost i najlošiji domaćin trenutačno u HNL-u.

Sve su podvukli analizom utakmice Lokomotive i Slaven Belupa, a Lokosi su se u sjeni svih aktualnosti iz tekućeg kola neprimjetno prišuljali borbi za Europu, iako su gotovo cijelu sezonu bili osmi.

Za kraj su tradicionalno ostavili standardne rubrike - Supersport kladionicu, Trofej Tomislava Stipića i Haenelsere.

Sve to, ali još mnogo više pogledajte u 27. epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu u ponedjeljak od 21 sat na gol.hr-u u videu na početku teksta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider