Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
riješili sve u prvih 20 minuta

Kako u prvenstvu tako i u Ligi prvaka: Manchester City melje sve pred sobom

Nogometaši Manchester Cityja djeluju kao da bi ove sezone mogli do dvostruke krune - prvenstva i Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četvrtu sezonu uzastopce engleski premierligaš Manchester City je izborio plasman u četvrtfinale nogometne Lige prvaka nakon što je u obje utakmice osmine finala pobijedio Borussiju Monchengladbach.

City se među osam najboljih probio s dvije pobjede, obje ostvarene na Puškaš Areni u Budimpešti i to obje rezultatom 2-0.

Ako su gosti iz Moenchengladbacha nakon poraza u prvoj utakmici priželjkivali čudo, sva njihova nadanja su iščezla u prvih 18 minuta i Cityjeva vodstva od 2:0.

Momčad Pepa Guardiole je povela u 12. minuti fantastičnim golom Kevina De Bruynea koji je pucao s ruba šestnaesterca. Šest minuta kasnije City je izveo brzi napad, Foden je povukao loptu sa sredine terena proigravši llkayja Gundogana koji je izašao sam ispred Sommera i lagano ga matirao.

Najbliže golu u prvom dijelu Borussija je bila u 40. minuti, no Breel Embolo je pucao pored gola.

gol expired Real Madrid uvjerljivo prošao u četvrtfinale: Luka Modrić odigrao sjajnu utakmicu i upisao asistenciju divider

Na otvaranju drugog dijela, Mahrez je opasno prijetio, ali nije bio precizan. Alžirski reprezentativac je zaprijetio i u 66. minuti, no Sommer je obranio njegov udarac.

U 77. minuti Hannes Wolf je natrčao na odbijenu loptu na rubu šesnaesterca, ali je pucao visoko iznad gola.

Za vodeću momčad engleskog prvenstva bila je to 24. pobjeda u posljednjih 25 susreta, a zanimljivo City je upisao sedmu uzastopnu utakmicu u Ligi prvaka bez primljenog gola. Posljednji gol primio je protiv Porta u listopadu prošle godine i ta serija sada traje 706 minuta.

Rekord natjecanja drži Arsenal koji u sezoni 2005/06. nije primio gol čak 995 minuta, a City je sada drugi preskočivši Juventus koji nije primio gol 690 minuta.

Za Borusiju je ovo bio sedmi poraz u nizu u svim natjecanjima, a bez pobjede su već devet susreta.

Za utjehu momčad iz Moenchengladbacha je prvi put nastupala u fazi na ispadanje Kupa prvaka i Lige prvaka nakon skoro 40 godina.

Man. City - Borussia M. 2:0 (De Bruyne 13, Gundogan 18), ukupan rezultat: 4:0

gol expired Lovrić se javno ispričao navijačima Hajduka: "Molim sve koji su krivo protumačili..." divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider