Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hoćemo li svjedočiti još jednom?

Manchester City, Juventus i Roma crpe inspiraciju iz najvećih preokreta u povijesti Lige prvaka!

Manchester City, Roma i Juventus suočeni su s velikim zaostacima uoči uzvratnih utakmica četvrtfinala Lige prvaka.

Sergi Roberto i Barcelona slave pogodak za veliki preokret (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Večeras i u srijedu igraju se uzvratni susreti četvrtfinala Lige prvaka u kojima će čak tri momčadi tražiti čudo i prolaz u polufinale. Roma će loviti 4:1 protiv Barcelone, a Manchester City i Juventus pokušat će dohvatiti zaostatak 3:0 protiv Liverpoola, odnosno Real Madrida.

Šanse da spomenute momčadi preokrenu rezultat vrlo su male. Najviše ih ima Manchester City, najbolja momčad Engleske i momčad koja je ove sezone već slavila protiv Liverpoola rezultatom dostatnim za prolaz (5:0). City, Roma i Juventus pokušat će inspiraciju za preokret crpiti iz povijesnih preokreta u Ligi prvaka, koje su kreirali Barcelona, Deportivo, Manchester United, Werder i Real Madrid.

Barcelona - PSG 6:5

Jedan od najluđih preokreta dogodio se lani kada je Barcelona protiv PSG-a nadoknadila zaostatak od čak 4:0 iz prve utakmice u Parizu. Barcelona je na Nou Campu povela 3:0, no onda je uslijedio hladan tuš i pogodak Edinsona Cavanija u 62. minuti. Rezultat se nije mijenjao do 88. minute, a onda je uslijedila nevjerojatna završnica. Barca je preko Neymara i Sergi Roberta postigla tri gola u idućih osam minuta i izborila prolaz dalje ukupnim rezultatom 6:5.

Deportivo - Milan 5:4

U sezoni 2003/2004 Milan je protiv Deportiva slavio s 4:1 u prvoj utakmici pogocima Andree Pirla, Andrija Ševčenka i Kake (2). U uzvratu je Deportivo već do poluvremena nadoknadio zaostatak (3:0), a prolaz i čudesni preokret potvrdio je Fran u drugom poluvremenu. Deportivo je u konačni prošao dalje s ukupnih 5:4.

Manchester United - Juventus 4:3

Pet godina ranije Juventus i Manchester United susreli su se u polufinalu Lige prvaka i prvak utakmica na Old Traffordu završila je rezultatom 1:1. U uzvratu u Torinu Juventus je poveo s 2:0 nakon svega 11 minuta, no već do poluvremena United je preko Keanea i i Yorkea poravnao i poveo na pravilu gola u gostima. Potvrdu prolaska u finale osigurao je Cole u 84. minuti utakmice.

Werder Breman - Dynamo Berlin 5:3

Deset godina prije Unitedovog preokreta u 1. kolu Europskog kupa zaigrali su Dynamo Berlin i Werder Bremen. Prvaci Istočne Njemačke Dynamo dobio je prvu utakmicu rezultatom 3:0, no u uzvratu je Werder odigrao možda i najbolju utakmicu u klupskoj povijesti i s čak 5:0 isprašio Dynamo, kojem je to ujedno bio i posljednji izlazak u Europu. Danas momčad iz Dresdena igra u četvrtom razredu njemačkog nogometa...

Real Madrid - Derby County 6:5

Posljednji veličanstveni preokret od klubova koje smo spomenuli kreirao je Real Madrid, koji je u sezoni 1975/1976 napravio protiv Derby Countyja. Igrala se 2. runda Europskog kupa, a nakon prve utakmice u Engleskoj Derby je stekao prednost 4:1. U uzvratu su Roberto Juan Martinez i Santillana zabili po dva pogotka, a Pirri je dodao jedan za veliki preokret Reala. Počasni pogodak za Derby zabio je George.

Večeras su na rasporedu utakmice Manchester Cityja i Liverpoola, te Rome i Barcelone. Real Madrid u srijedu dočekuje Juventus i u toj je utakmici preokret najmanje izgledan, dok će u drugoj sutrašnjoj utakmici Bayern protiv Seville pred svojim navijačima braniti prednost 2:1 iz prvog susreta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider