Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
lyon pogodio gredu

Barcelona propustila izboriti četvrtfinale već nakon prve utakmice

S razočaravajućih 0:0 završila je prva utakmica osmine finala Lige prvaka između Lyona i Barcelone.

Messi u borbi za loptu protiv Lyona (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka između Lyona i Barcelone nije bilo pogodaka. Katalonci su bili daleko opasnija momčad tijekom svih 90 minuta, no mreža domaćina nije se zatresla nijednom.

Iako je imala 59% posjeda lopte na svojoj strani, te čak 22 udarca prema golu Lyona, Barcelona je u konačnici ostala bez postignutog gola. Lyon je u prvom poluvremenu bio još konkurentan, ali je u nastavku pao u igri i može biti sretan što u Kataloniju odlazi s 0:0.

Katalonski sastav je ove sezone odigrao 39 službenih utakmica, a ovo je bila tek druga u kojoj nije bilo golova. Prvu su odigrali prije devet dana na gostovanju kod Athletic Bilbaoa.

Lyon i Barcelona su u osmini finala igrali i prije deset godina, a Barca je tada prošla dalje ukupnim rezultatom 6:3 (1:1, 5:2).

Najbolju priliku domaćin je imao u devetoj minuti. Terrier je pucao sa 20-tak metara, a Ter Stegen je uspio odbiti loptu u prečku. Barca je uzvratila u 20. minuti, s krila je pucao Dembele, ali je Lopes sjajno obranio.

Lopes je odlično reagirao i u 65. minuti obranivši Messijev udarac. Argentinski majstor je opasno zaprijetio i nekoliko minuta kasnije, no prebacio je vrata. U 70. minuti sjajnu priliku je imao Suarez, ali je i on pucao pored vrata. U 76. minuti pucao je i Coutinho, ali je Lopes još jednom bio siguran.

Ivan Rakitć je odigrao cijeli susret za goste.

U drugoj utakmici igranoj u utorak u Liverpoolu su istoimeni domaćin i Bayern Nike Kovača također odigrali utakmicu bez golova. Liverpool je bio bliže pogocima, ali ga je nepreciznost igrača koštala pobjede.

Liverpool propustio realizirati izgledne šanse, Bayern izvukao dobar rezultat Roberto Firmino i Sadio Mane (Foto: AFP) Sadio Mane (Foto: AFP) Kingsley Coman (Foto: AFP) +3 Robert Lewandowski i Joel Matip (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider