Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napeta završnica

Austrijanci u drami posljednjeg kola priredili iznenađenje: Izbacili Rakitića iz Lige prvaka

Odigrano je posljednje, šesto kolo grupne faze Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U skupini F Lige prvaka Manchester United je odigrao 1:1 protiv Young Boysa potvrdivši prvo mjesto u skupini. United je poveo sjajnim golom Mason Greenwood u devetoj minuti, a izjednačio je Fabian Rieder u 42. minuti.

U drugom susretu Atalanta i Villarreala su u Bergamu trebali odlučiti o drugom mjestu, no susret je odgođen zbog snježnog nevremena.

Početak utakmice je prvotno pomaknut za pola sata, no zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta sudac Anthony Taylor je u suradnji s delegatom UEFA-e i ekipama odlučio odgoditi utakmicu.

O novom terminu utakmice bit će odlučeno naknadno, no najvjerojatnije će se igrati u četvrtak. Španjolski sastav je u Bergamo doputovao s bodom više i Mariju Pašaliću i društvu za plasman u osminu finala igra samo pobjeda.

ManU je osvojio prvo mjesto sa 11 bodova, Villarreal ima sedam, Atalanta šest, a Young Boysi pet bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Skupina G je bila jedina u kojoj su sva četiri kluba mogla do osmine finala, a na koncu su slavili Lille i RB Salzburg.

Francuski prvak je na gostovanju pobijedio Wolfsburg sa 3:1 osvojivši prvo mjesto u skupini. Gosti su poveli u 11. minuti golom Buraka Yilmaza, na 2:0 je povisio Jonathan David u 72. minuti, a za 3:0 je šest minuta kasnije zabio Angel Gomes. U samoj završnici susreta Renato Steffen je smanjio na 1:3. Ivo Grbić je branio za Lille.

U drugom susretu RB Salzburg je porazio Sevillu sa 1:0, a pogodak odluke zabio je u 50. minuti Noaha Okafor. Od 64. minute Andalužani su ostali s igračem manje nakon što je isključen Joan Jordan.

Luka Sučić je za RB Salzburg igrao do 75. minute, dok je Ivan Rakitić u redovima Seville na terenu proveo 68. minuta.

Lille je na koncu osvojio prvo mjesto sa 11 bodova, RB Salzburg ima bod manje, Sevilla je treća sa šest bodova i seli u EL, dok je Wolfsburg zadnji s pet bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider