Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Treća pobjeda zaredom

Kovačić zabio, Chelsea slavio u Salzburgu i osigurao prolaz iz Dinamove skupine Lige prvaka

Chelsea je kao gost slavio protiv Red Bull Salzburga u petom kolu skupine E Lige prvaka.

Slavlje igrača Chelseaja (Foto: Afp)

U petom kolu skupine E Lige prvaka Chelsea je kao gost svladao Red Bull Salzburg s 2:1 i osigurao prolaz u osminu finala.

Neovisno o svim drugim rezultatima, uključujući i utakmicu Dinamo - Milan, Chelsea je siguran da će završiti na jednom od prva dva mjesta u skupini.

Isto tako, ovaj ishod otvorio je i veliku priliku zagrebačkom Dinamu. Ukoliko Modri večeras svladaju Milan, osigurat će jedno od prva tri mjesta u skupini, dakle prezimljavanje u Europi i prije posljednjeg kola kada će biti gosti Chelseaja u Londonu.

Ako pak i ne uspiju u tome, za Dinamo je dobra vijest da će Englezi u toj njihovoj međusobnoj utakmici vjerojatno odmarati dio glavnih igrača, s obzirom na to da već imaju osiguran prolaz.

Kovačić golom poveo Chelsea prema pobjedi

Kolo prije kraja Chelsea ima 10 bodova te ga sigurno u posljednjem kolu ne mogu prestići dvije momčadi. Strijelci su za klub iz Londona, koji je osvojio Ligu prvaka prije dvije sezone, bili hrvatski nogometaš Mateo Kovačić i Kai Havertz, dok je jedini gol za Austrijance dao Junior Griddy Adamu.

Chelsea je nešto bolje otvorio utakmicu premda je RB Salzburg relativno brzo uspostavio ravnotežu. No, gosti su poveli u 23. minuti, a pogodak je postigao hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, svoj premijerni ove sezone. Inače, bio je to peti Kovačićev gol u karijeri u utakmicama Lige prvaka.

Mateo Kovačić VIDEO Mateo Kovačić majstorski zabio Salzburgu u Ligi prvaka divider

Trajao je napad Chelseaja, a lopta se odbila do vrha šesnaesterca i Kovačića koji je iz prve, lijevom nogom, milimetarski točno naciljao gornji kut domaćih vrata. Taj je pogodak dao krila gostima koji su do kraja prvog dijela dominirali, napadali i trebali povećati vodstvo.

Najbolju šansu imao je Aubameyang u 31. minuti kada je sam izašao pred Koehna, ali nije povećao prednost. Potom je Havertz zaprijetio glavom, zatim još jednom Aubameyang, ali RB Salzburg je uspio izdržati te je na odmor otišao s jednim golom minusa.

Havertz presudio Red Bull Salzburgu

Odmah na početku drugog poluvremena austrijski prvak je izjednačio. Lijepu je asistenciju poslao Woeber, a Adamu se dobro snašao i pogodio u 48. minuti za 1:1. Međutim, vratio je Chelsea vrlo brzo vodstvo. Slično kao Kovačić tako je Kai Havertz reagirao u 64. minuti. Na 17-18 metara je primio loptu i sjajno je plasirao pod gredu za novu radost gostujućih igrača.

Taj je gol bio znak da se opet RB Salzburg dodatno probudi. U 67. minuti je Šeško pucao, ali je Kepa branio, dok su se i nakon toga nizale opasne situacije pred gostujućim vratima. Zaprijetio je do kraja još Dedić, no Chelsea je izdržao te na kraju ipak zasluženo pobijedio za prolaz dalje.

Austrijskom prvaku je ovo bio prvi poraz u skupini te prekid niza nepobjedivosti na domaćem terenu nakon čak 40 utakmica.

Za Chelsea je Mateo Kovačić igrao do 68. minute, dok je kod domaćina sedam minuta ranije iz igre izašao Luka Sučić. Roko Šimić je za RB Salzburg ušao u 78. minuti.

U posljednjem 6. kolu, koje se igra 2. studenoga, Chelsea na domaćem terenu igra protiv Dinama, dok će RB Salzburg gostovati kod Milana.

Rakitićeva Sevilla deklasirala Kopenhagen

U skupini G su prvu pobjedu u međusobnom dvoboju tražili Sevilla i FC Kopenhagen, a slavila je španjolska momčad 3:0. Time je Sevilla zadržala malu šansu da se još uvijek domogne drugog mjesta. Sevilla ima dva boda manje od dortmundske Borussije, ali i utakmicu više.

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić kapetanski je vodio Sevillu u ovom susretu te je odigrao cijelu utakmicu. Sve golove Sevilla je dala u nastavku ogleda, gol za 1:0 je potpisao En Nesyri u 61. minuti, a onda su Andalužani dotukli suparnika u samoj završnici golovima Isca u 88. i Montiela u 92. minuti.

Nakon pet odigranih utakmica FC Kopenhagen je u ovoj skupini i dalje bez pogotka, a Sevilla je, ako ništa drugo, osigurala najmanje treće mjesto i nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider