Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao
Nogomet
potpuno zasluženo

Dani Olmo zabio, RB Leipzig eliminirao Atletico Madrid za polufinale Lige prvaka!

RB Leipzig izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je s 2:1 eliminirao Atletico Madrid.

Nogometaši RB Leipziga pridružili su se PSG-u u polufinalu Lige prvaka čija se završnica igra u Lisabonu. Njemačka momčad slavila je s 2:1 protiv Atletico Madrida u četvrtfinalnoj utakmici.

Dani Olmo, bivši igrač zagrebačkog Dinama, zabio je vodeći pogodak na utakmici u 51. minuti nakon što je glavom u mrežu Atletica proslijedio ubačaj Sabitzera. 

Simulacija korištenja šake Cormiera protiv Miočića Pogledajte Lucky Punch: Je li Miočićev tim već pogriješio i zašto Cormier gura prste u oči divider

Atletico je stigao do izjednačenja u 71. minuti nakon što je Joao Felix sam izborio, a potom i realizirao kazneni udarac. Sreća se u konačnici osmjehnula Nijemcima, koji su u 88. preko Adamsa zabili za 2:1. Lopta se na putu do mreže odbila od Savića i prevarila Jana Oblaka. 

GOL DANIJA OLMA

RB Leipzig dominantno do polufinala

I bez svog najboljeg strijelca Tima Wernera, koji je otišao u Chelsea, Leipzig je pod trenerskom palicom 33-godišnjeg trenera Juliana Nagelsmanna uspio dobiti favorizirani Atletico. U utakmici s malo šansi u prvom poluvremenu vrijedi izdvojiti priliku Atleticova veznjaka Carrasca u 13. minuti, ali vratar Gulacsi odlično je reagirao.

gol expired Julian Nagelsmann nastavlja rušiti trenerske rekorde sa svega 33 godine! divider

No, u drugom poluvremenu ipak je došlo do raspleta. U 51. minuti Leipzig je poveo nakon lijepe akcije u kojoj je Sabitzerov ubačaj glavom u mrežu pospremio Dani Olmo.

Najskuplji igrač Atletica Joao Felix ušao je u igru u 58. minuti, a u 71. je zabio iz penala, kojeg je sam izborio nakon što ga je u kaznenom prostoru oborio branič Leipziga Klostermann.

Amerikanac odveo RB u polufinale

I odlučujući pogodak zabio je džoker s klupe, 21-godišnji američki veznjak Tyler Adams, koji je zaigrao od 72. minute. Adams se proslavio u 88., kada je pucao sa 18 metara, lopta je okrznula igrača Atletica promijenila je smjer i završila u mreži za konačnih 2:1.

Trener Atletica nije mogao računati na hrvatskog reprezentativca Šimu Vrsaljka i argentinskog napadača Angela Correu, koji su zaraženi koronavirusom, dok je Dani Olmo za Leipzig igrao do 83. minute.

Leipzig će u polufinalu 18. kolovoza igrati protiv Paris Saint-Germaina, koji je eliminirao talijansku Atalantu s 2-1. U preostala dva četvrtfinalna susreta sastaju se Barcelona - Bayern (petak, 21 sat), te Lyon - Manchester City (subota, 21 sat).

gol expired Miočić objavio fotografiju s masaže pa dobio komentar koji je do suza rasplakao mnoge divider

LEIPZIG - ATLETICO 2-1

LEIPZIG: Gulacsi - Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Laimer (Adams 72), Sabitzer (Mukiele 90+2), Kampl, Angelino - Dani Olmo (Schick 83) - Poulsen, Nkunku (Haidara 83).

ATLETICO: Oblak - Trippier, Savić, Gimenez, Renan Lodi - Koke (Felipe 90+2) , Herrera (Joao Felix 58), Saul, Carrasco - Llorente, Diego Costa (Morata 72).

STRIJELCI: 1-0 Dani Olmo (51), 1-1 Joao Felix (71-pen), 2-1 Tyler Adams (88).

SUDAC: Szymon Marciniak (POLJ)

STADION: Jose Alvalade

Atletico Madrid - RB Leipzig 2:1

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider