Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
europski prvak maksimalan

Portugal u golijadi slavio kod Poljske, Srbija bolja od Crne Gore

Portugal u golijadi slavio kod Poljske, dok je Srbija bila bolja od Crne Gore.

Portugalci slave pogodak protiv Poljske (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Odigrane su prve utakmice novog kola Lige nacija, novog UEFA-inog natjecanja koje mijenja koncept klasičnih prijateljskih dvoboja. Od najzanimljivijih dvoboja izdvojimo da je Portugal kao gost slavio kod Poljske s 3:2, dok je Srbija s 2:0 bila bolja od Crne Gore.

Poljska je povela protiv Portugala s 1:0, ali je aktualni prvak Europe već do poluvremena preokrenuo stvari u svoju korist golovima Andrea Silve i autogolom Glika. U nastavku je na 3:1 povisio Bernardo Silva, da bi konačnih 2:3 gledano iz kuta Poljaka postavio Blaszczykowski.

Nakon dva odigrana kola Portugal je vodeći sastav skupine 3 s maksimalnih šest bodova, dok Italija i Poljska imaju po jedan. 

U Ligi 3 Srbija je kao gost pobijedila Crnu Goru 2:0, a oba pogotka postigao je napadač engleskog Premierligaša Fulhama - Aleksandar Mitrović. Prvi je zabio u 18. minuti iz penala, a drugi u 81. na asistenciju Živkovića. 

Srbija je vodeća momčad u svojoj skupini sa sedam bodova iz tri utakmice. U istoj je skupini Rumunjska pobijedila Litvu u gostima s 2:1 i ostala u igri za prvo mjesto.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider